Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Střešovice potřetí za sebou vyhrály základní část

Praha - Florbalisté Tatranu Střešovice zvítězili v závěrečném 22. kole extraligy v domácím prostředí nad Chodovem 4:3 a potřetí za sebou vyhráli základní část. Úřadující mistr má na kontě stejný počet 54 bodů jako Vítkovice a do čela jej zařadila lepší bilance ze vzájemných zápasů. Chodov skončil o čtyři body zpět třetí.

Střešovice vyhrály základní část už pojedenácté v devatenáctileté historii soutěže. V prvních dvou extraligových sezonách za to získal čtrnáctinásobný mistr tituly, další už vybojoval v play-off. Tatran si tak volil soupeře pro čtvrtfinále z týmů na pátém až osmém místě a vybral si osmý Havířov. Vítkovice sáhly po pátém Brnu a Chodov po sedmých Otrokovicích. Poslední dvojici vytvořily FBC Ostrava s Mladou Boleslaví. Série na čtyři vítězné duely začnou za týden.

Tatran ve šlágru dvakrát v úvodní třetině vedl díky trefám Marka Vávry a Martina Richtra, ale za Chodov dvakrát vyrovnal kanonýr Matěj Jendrišák. Po polovině utkání ale domácím získali během 40 vteřin dvoubrankový náskok opět Marek Vávra s Tomem Ondruškem a tým z Jižního Města už jen zkorigoval výsledek díky gólu Švýcara Manuela Hartmanna.

"Byl to fantastický zápas, bitva o každý míček a publikum bylo neuvěřitelné. Takovouto atmosféru bych si rád představoval na každém našem domácím utkání," řekl trenér Tatranu Jan Zahalka na oficiálních stránkách České florbalové unie k duelu, který ve Střešovicích sledovalo 412 diváků. "Důležitým vítězstvím jsme ukončili stíhací jízdu v roce 2012 a dosáhli na vytoužené první místo," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Střešovice - Chodov

I kouč Chodova Lukáš Procházka ocenil kvalitu utkání a pochválil také rozhodčí Petra Černého s Jiřím Janouškem. "Z mého pohledu jsme byli herně lepší, ale herní převahu jsme nedokázali vyjádřit dostatečným tlakem do brány. A k tomu jsme navíc hráli velmi špatně v přesilovkách, což nás stálo vítězství," prohlásil Procházka. Chodovský Jendrišák, nový rekordman produktivity, nasbíral v 22 zápasech 73 bodů za 40 branek a 33 asistencí.

Poslední volné místo v play-off si zajistil díky výhře nad posledními Pardubicemi 6:1 nováček z Otrokovic, který se navíc ještě stihl posunout na sedmou pozici před Havířov. V prvním kole play-out o udržení se utkají FbŠ Bohemians s Pardubicemi a SSK Future s Libercem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články