Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Utkání hvězd NBA vyhrál Západ, Bryant překonal rekord

Orlando – V Utkání hvězd basketbalové NBA ve floridském Orlandu vyhrál výběr Západní konference nad týmem Východu 152:149. Kobe Bryant dal ve vítězném celku 27 bodů a dostal se před Michaela Jordana na první místo historické tabulky střelců. Nejlepším mužem zápasu byl vyhlášen jeho spoluhráč Kevin Durant, autor 36 bodů.

Kevin Durant a LeBron James v Utkání hvězd NBA
zdroj: ČT24 autor: Chris O\'Meara

"Byla to zábava, takové Utkání hvězd muselo diváky bavit. S tak dobrými hráči na palubovce nikdy nevíte, co se může stát. Sice jsme vedli o 20 bodů, ale jejich hvězdy začaly trefovat těžké střely a najednou to bylo o bod," řekl po utkání Durant, který strávil na palubovce 37 minut, nejvíc ze všech basketbalistů.

Kobe Bryant v Utkání hvězd NBA
zdroj: ČT24 autor: Chris O\'Meara

Bryant, který měl před nedělním exhibičním duelem na kontě 244 bodů, postupně překonal Oscara Robertsona (246), Kareema Abdula-Jabbara (251) a v závěru třetí čtvrtiny i Jordana (262). To už měl za sebou střet s Dwyanem Wadem, který mu v úvodu druhé půle způsobil krvavé zranění v obličeji.

All Star Game odstartovala v tradičně ofenzivním duchu, až s přibývajícím časem mužstva začala i bránit. První půli ovládl Západ poměrem 88:69, ale v závěru se musel o vítězství strachovat. Výběr Východu ještě v poslední části prohrával o 20 bodů, ale povedlo se mu přiblížit na jediný bod. V koncovce neproměnil trojku Deron Williams, který si svůj pokus ještě stihl doskočit a poslal míč LeBronu Jamesovi, který však špatně přihrál.

Utkání hvězd NBA v Orlandu
zdroj: ČT24 autor: Chris O\'Meara

"Rozhodl jsem se pozdě pro tu nahrávku, a tak to vyústilo ve ztrátu. Určitě bych si přál to vrátit a přihrát lépe," řekl James, nejlepší střelec Východu s 36 body. Jeho klubový spoluhráč z Miami Wade nasbíral triple-double za 24 bodů, deset doskoků a deset asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články