Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalistky USK prohrály s Wislou i doma a v Eurolize končí

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha prohrály s Wislou Krakov i druhý zápas osmifinále Evropské ligy, tentokrát o 14 bodů a soutěž pro ně skončila. Po porážce 52:66 v Polsku dnes české šampionky podlehly doma na Folimance 60:74. Ve stejné fázi soutěže vypadl tým Lubora Blažka také před rokem.

Hráčky USK na Krakov nestačily
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Stejně jako v Krakově se Wisle povedlo v druhé polovině první čtvrtiny vypracovat dvouciferný náskok. USK nepomohlo, že i přes zdravotní problémy nastoupila americká pivotmanka DeLisha Miltonová-Jonesová. Ta na palubovce nahradila Petru Kulichovou, která rychle nasbírala dva fauly.

Wisla měla v úvodu znovu převahu při útočných doskocích, zatímco domácí hráčky se trápily s přesností střelby z dálky. V sestavě Krakova se dařilo především pivotmance Kobrynové (22 bodů), která se prosazovala hlavně z pod koše. Naopak české mistryně často neproměňovaly ani střely ze snadných pozic. Znovu se nedařilo Evě Vítečková.

Ve druhé čtvrtině se sice USK vyrovnal hostům v doskocích i získaných míčích, ale náskok soupeře se jim stáhnout nedařilo. Zatímco domácí se na každý koš nadřely, hostující hráčky se vezly na vlně pohody získané úvodní výhrou. V poločase vyhrávaly o 13 bodů.

Kateřina Elhotová v zápase s Wislou
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Do druhé části vlétly domácí hráčky s velkou bojovností a chutí manko stáhnout, ale Wisla se nenechala zaskočit a na každý koš měla odpověď. Navíc už ve 26. minutě se vyfaulovala Kulichová. Pak se sice chytla nedávná posila Viktoria Mirčevová a zaznamenala sedm bodů USK v řadě, ale rozdíl stále činil 10 bodů. Další dobré šance na snížení domácí nevyužily, před poslední čtvrtinou to tak bylo znovu o třináct bodů.

V posledních pěti minutách se sice Pražanky dvakrát přiblížily na rozdíl devíti bodů, ale Krakovu se vždy povedlo nápor odvrátit trojkou a utnout nadšení domácích. Zápas Wisla v klidu dovedla do vítězného konce a k postupu.

Je nám líto, video expirovalo.
USK podlehl Wisle Krakov

Na zkušené hráčce USK Evě Vítečkové pak bylo patrné velké zklamání. "Že jsme vypadly, to se nedá nic dělat. Spíš mě štve, jakým stylem. Podle mě to byly možná naše nejhorší výkony v sezoně. Krakov přitom byl soupeř na poražení," litovala česká reprezentantka. "Krakov postoupil zaslouženě, protože byl ve všech směrech lepší. U nás bylo znát, že máme zdravotní problémy u podkošových hráček," dodala.

Rozehrávačka Lindsey Whalenová ocenila, jak Krakov dokázal vždy zareagovat na nápor domácích. "Wisla hrála velmi fyzický basketbal s velmi dobrou obranou. Vždy, když jsme se přiblížily, tak jsme pak minuly důležitou střelu, zatímco ony takovou daly a znovu odskočily," řekla.

Druhé utkání osmifinále Evropské ligy basketbalistek:

USK Praha - Wisla Krakov 60:74 (13:24, 30:43, 44:57)
Nejvíce bodů: Elhotová, F. Eldebrinková a Mirčevová po 12, Vítečková a Whalenová po 9 - Kobrynová 22, Bjelicaová 15, Powellová a Phillipsová po 12, De Mondtová 11. Fauly: 21:17. Trestné hody: 17/10 - 24/21. Trojky: 4:7. Konečný stav série 0:2. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články