Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalistky Brna vyřadily v osmifinále Vyzývacího poháru Južnyj

Južne (Ukrajina) - Volejbalistky KP Brno postoupily do čtvrtfinále Vyzývacího poháru. V odvetě na Ukrajině sice podlehly Chimiku Južnyj 1:3, zlatý set ale svěřenkyně trenéra Ondřeje Marka vyhrály jednoznačně 15:10. V prvním utkání v Brně zvítězilo Královo Pole 3:2. Jeho čtvrtfinálovým soupeřem bude za dva týdny ázerbájdžánský celek Lokomotiv Baku, Brňanky začnou opět doma.

Volejbal
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Zápas rozhodla Sandra Onderková, kterou si kouč Marek šetřil až na zlatý set. "Onderková nenastoupila v prvním zápase v Brně, nehrála ani v extralize v Prostějově, kam si nás přijely soupeřky natočit. Nechal jsem ji na lavičce i v dnešním zápase," řekl Marek. "Onderková hned v úvodu zlatého setu uhrála na podání prvních pět bodů, soupeřky zcela zaskočila a náskok jsme už proměnili ve vítězství," dodal trenér.

Stejně jako v úvodním zápase zaspaly brněnské volejbalistky bez své opory Terezy Tobiášové začátek. Než se stačily rozhlédnout a dostat do hry, prohrávaly 1:10. Postupně sice zlepšenou hrou stahovaly náskok soupeřek, ovšem sadu vyhrál jednoznačně domácí tým. "Soupeřky nás od začátku dostaly pod tlak. Hráčky jsem sice na to upozorňoval, ale stejně se nám nepodařilo zachytit začátek," poznamenal Marek.

Ve druhém setu zlepšily Brňanky obranu na síti a přidaly i přesnější útok. V závěru vedly 24:22 a ještě 25:24, v rozhodujících chvílích je ale opustilo štěstí a ani jeden ze tří setbolů neproměnily.

Teprve v třetím setu se karta obrátila. Brněnské volejbalistky se herně zvedly, vypracovaly si náskok 19:14, k bojovnosti přidaly přesnější podání a sadu získaly. Ovšem v tempu nevydržely v následujícím setu, v níž v bouřlivé kulise ukrajinské volejbalistky větší iniciativou dovedly zápas do vítězného konce.

V rozhodujícím zlatém setu vyšel Brňankám dokonale úvod. Po tvrdém zakončení rychle získaly náskok 6:1, domácí hráčky vypadly z role a koncovka už byla jasnou záležitostí českého týmu. "Zápas rozhodovaly v koncovkách setů maličkosti. Nám se nevydařil závěr druhé sady, ovšem důležité je, že jsme vyhráli zlatý set a postoupili," dodal Marek.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Petra Kubáska
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články