Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

James překazil Torontu návrat do zápasu

Miami (USA) - Basketbalisté Miami pod taktovkou hlavních týmových hvězd porazili v nedělním utkání NBA Toronto 95:89. LeBron James nastřílel 30 bodů, Dwyane Wade jich přidal 25. Miami šest minut před koncem zápasu proti kanadskému celku vedlo o 15 bodů, ale hosté zabrali a šňůrou 12:0 se přiblížili až na tři body. Více se jim však nepovedlo, protože James vzápětí čtyřmi body zhatil naděje Raptors na úspěch. Třetímu členovi velkého tria v domácím týmu Chrisi Boshovi se v utkání proti bývalému týmu moc nedařilo, trefil jen tři ze 13 střel z pole a dostal se na 12 bodů. Střelecký prapor Toronta držel Demar DeRozan s 25 body, Jerryd Bayless a Linas Kleiza přidali po 17 bodech. Právě Raptors budou dnes soupeřem Jana Veselého a jeho Washingtonu.

LeBron James
zdroj: ČTK/AP

Ve zlepšených výkonech pokračuje Boston, který porazil Memphis 98:80 a vyhrál osmý z posledních deseti zápasů. Celtis vedli až o 23 bodů, ale Grizzlies se tři čtvrtiny drželi ve hře. V úvodu poslední části pak domácí předvedli sedmibodovou šňůru a už si do konce zápasu udržovali dvouciferný náskok. "V posledních třech týdnech je pro nás klíčová defenziva. Naši hráči se do ní opravdu obuli, ale ještě to může být lepší," řekl kouč Celtics Doc Rivers.

Kevin Garnet dal 24 bodů, navíc coby sváteční střelec z dálky trefil už ve třetím zápase za sebou tříbodový pokus. "Každý kouká překvapeně, že umím střílet trojky. Všichni jsou šokovaní, ale nechte toho, já to opravdu umím," řekl Garnett. "Moc se o ně nepokouším, protože máme v mužstvu jednoho z nejlepších střelců trojek v historii ligy (Ray Allen), máme Paula Pierceho, který vyhrál trojkařskou soutěž při Utkání hvězd, máme další hráče, kteří umějí trojky. Já mám na starosti jiné věci - připravit jim pozici, střílet, smečovat a přihrávat. Ale trojky dávat umím," konstatoval.

Pierce přidal 21 bodů, na straně Memphisu nastřílel Rudy Gay také 21 bodů, ale paradoxně v bilanci plus/minus si připsal -30.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články