Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Futsalisté končí na ME, prohráli s Chorvatskem

Split - Čeští futsalisté prohráli i ve druhém utkání na mistrovství Evropy a turnaj pro ně končí už po základní skupině. Po porážce 1:3 s Rumunskem dnes nestačili na domácí Chorvatsko, kterému po přestřelce v závěru podlehli 4:5. Neobhájí tak bronzové medaile z minulého šampionátu.

Češi potřebovali k postupu vyhrát o dvě branky. To jim zřejmě svazovalo nohy a přes obranu Chorvatů se jim v první půli nedařilo dostat do šance. Naopak domácí reprezentanti se dostávali do šancí až příliš snadno většinou po individuální akci. Odměnou jim byl úvodní gól, který vstřelil Grčič s přispěním teče Kopeckého.

V další dobrých pozicích vychytal Chorvaty brankář Gerčák, kterému pomohla i dvakrát tyč. Ani český gólman nestačil krátce po změně stran na Marinoviče, který zůstal před Gerčákem zcela sám, udělal gólmanovi kličku a střelou do odkryté branky zvýšil. V tu chvíli už nezbývalo trenérovi Tomášovi Neumannovi nic jiného, než vsadit vše na jednu kartu a pustit se do hry bez brankáře.

Své ovoce to přineslo už po minutě, kdy po rychlé kombinaci snížil Belej. Chorvaté ale využili power play soupeře a trefili prázdnou branku přes celé hřiště a s českými nadějemi to vypadalo špatně. Jenže pak Kopecký a po něm Roman Mareš po vydařené individuální akci srovnali na 3:3.

Místo obratu ale přišel přímý kop Chorvatů a střela Novaka, která znamenala rozhodující ránu. Zvláště když vzápětí přišel další gól přes celé hřiště. Na vyřazení Čechů už nic nezměnil ani vlastní Novakův gól.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články