Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalistky Brna při loučení s Euroligou podlehly Košicím

Brno - Basketbalistky Friska Brno prohrály v závěrečném 14. kole základní části Evropské ligy se slovenskými mistryněmi z Košic 57:79 a ve skupině C obsadily poslední místo. České vicemistryně s výrazně omlazeným kádrem vybojovaly v letošním ročníku jedinou výhru. Naopak Košice dnešním úspěchem potvrdily postup do play-off.

Hana Horáková
zdroj: ČTK autor: Igor Šefr

Ve slovenském týmu se představila i bývalá dlouholetá brněnská opora a kapitánka týmu Hana Horáková, která po zranění hostuje v Košicích z ruského Jekatěrinburgu. Utkání sice zahájila na lavičce, nakonec ale byla se 17 body nejlepší střelkyní zápasu.

"Zápas byl pro mě pochopitelně zcela jiný. Vždyť jsem v hale Rosnička strávila jedenáct sezon. Kamarádky z Brna si ze mě dělaly před zápasem legraci, abych trefila do správné šatny," uvedla Horáková, která zářila spokojeností, že se jí zápas vydařil. "Myslím si, že měl solidní úroveň. Jen se nám nedařilo soupeřkám odskočit na vyšší rozdíl," podotkla Horáková.

S výjimkou trojky Bojovičové zápolily dlouhé čtyři minuty oba týmy s přesnou koncovkou. Rychleji se z počáteční střelecké krize vzpamatovaly hostující hráčky a získaly náskok 7:2. Brňanky se ale na chvíli vzchopily a šňůrou sedmi bodů otočily. Impulzivní trenér Svitek dával najevo svou nespokojenost, poslal do hry Horákovou, která dvěma průniky pod koš a následným založením přesné kombinační akce prokázala své kvality.

Brňanky se snažily držet krok, chybovaly ale v obraně a při absenci zraněné Hejdové se trápily i střelecky. V samém závěru první čtvrtiny košické basketbalistky třemi body soupeřkám odskočily a postupně převzaly režii zápasu do svých rukou.

Je nám líto, video expirovalo.
Návrat Horákové do Brna

Domácí hráčky se snažily, zaostávaly však v kombinační přesnosti a jen s obtížemi se dostávaly do výhodnějších střeleckých pozic. Přesněji kombinující košické basketbalistky získaly do poločasu rozhodující jedenáctibodový náskok a vývoj zápasu už z rukou nepustily.

"Ač nerad, tak musím přiznat, že jsme letos na Evropskou ligu neměli. Takovým způsobem se tato soutěž hrát nedá," řekl zklamaný trenér Brňanek Jan Bobrovský, kterému i při špatné střelbě u jeho svěřenkyň chyběla alespoň větší bojovnost, rychlý protiútok a přesnější obrana. "Každé družstvo, dokonce i v naší lize Strakonice, nás přeskákalo. Dnes byl rozdíl v doskocích o 19 míčů ve prospěch Košic. Tímto způsobem se rozhodně nedá uspět. Naše celkové vystoupení v soutěži bylo velmi špatné," dodal kouč.

Frisco Brno - Good Angels Košice 57:79 (14:18, 25:36, 41:56)

Nejvíce bodů: Pecková 13, Thomasová 11, Kašpárková, Staalvantová a Hanušová po 8 - Horáková 17, Sverrisdóttirová 12, Jurčenková 10. Rozhodčí: Mugulkoc (Tur.), Michaelides (Švýc.), Fritz (Něm.). Trestné hody: 15/7 - 26/16. Fauly: 21:21. Trojky: 4:3 Diváci: 600.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články