Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Basketbalisté Miami ve šlágru Východu udolali Chicago

New York - V souboji dvou nejlepších týmů Východní konference NBA zdolali basketbalisté Miami v domácím prostředí rivala ze Chicaga 97:93. V prestižním texaském derby se po prodloužení radoval obhájce titulu Dallas, který porazil San Antonio nejtěsnějším rozdílem 101:100. Z teprve druhého vítězství na palubovce soupeře se radovali Los Angeles Lakers, kteří dokázali uspět v Minnesotě. Pacifickou divizi však nadále vedou konkurenční Clippers, kteří ukončili šestizápasovou vítěznou sérii Denveru.

Utkání Miami - Chicago
zdroj: AP autor: Wilfredo Lee

Basketbalisté Miami v repríze loňského finále Východní konference téměř celý zápas vedli, ale v koncovce plné chyb mohl 22 vteřin před koncem výsledek otočit Derrick Rose. Úřadující MVP soutěže za stavu 94:93 pro Miami však neproměnil ani jeden trestný hod. Naděje Bulls na zvrat ale žila dál, protože na druhé straně obě šestky minul LeBron James.

Poté zvýšil jedním trestným hodem Chalmers, ale Chicago mělo 10 vteřin na vyrovnání. Rose však svoji šanci neproměnil. "Je to těžké, už jsem v takových situacích byl a šestky jsem proměnil, tentokrát nikoli. Zklamal jsem svůj tým, jediné, co mi zbývá, je se z toho poučit," řekl Rose k nepřesným trestným hodům v koncovce. Do té chvíle přitom Rose trefil všech 12 šestek a v sezoně má úspěšnost 85 procent.

Rose v utkání táhl svůj celek s 34 body, ale trefil jen jedenáct z 28 střel. Nejlepším střelcem zápasu byl LeBron James s 35 body, který kvůli zácpám na silnicích způsobených maratonem v Miami přijel na zápas na kole. "Už jsem takhle párkrát jel, ale ne moc často. Dneska mi to přišlo jako dobrý nápad," uvedl James.

Do sestavy Dallasu se vrátil Dirk Nowitzki, který se mohl radovat z těsného vítězství Mavericks. Dallas proti San Antoniu vedl ve třetí čtvrtině o 18 bodů, na což trenér Spurs Greg Popovich zareagoval výměnou celé základní pětky. Náhradníci Spurs předvedli šňůru 26:4 a otočili vývoj zápasu.

Závěrečných sedm minut čtvrté části byli Spurs ve vedení, ale v poslední vteřině poslal utkání do prodloužení Jason Terry. V nastaveném čase Dallas zvítězil díky košům Terryho a Nowitzkého. Terry byl nejlepším střelcem utkání s 34 body. "Je to zničující. Nevím, co po mně chcete. Abych brečel? Je to velmi zničující," dal po utkání průchod svému zklamání trenér Spurs Greg Popovich.¨

Minnesota byla lepší než Lakers ve většině statistik, přesto se ze vzácného vítězství na hřišti soupeře 106:101 radoval tým z Los Angeles. "Vlci" ztratili jen čtyři míče a měli 24 útočných doskoků, jenže stříleli o poznání hůře než soupeř. Oba celky trefily 40 střel z pole, ale domácí na to spotřebovali o 25 pokusů více. Hvězdou byl Kobe Bryant s 35 body a 14 doskoky. Nejlepší výkon v sezoně předvedl Pau Gasol s 28 body. Minnesotu ve hře držel Kevin Love s 33 body a 13 doskoky.

Po šesti výhrách v řadě prohrál Denver, který na své půdě nestačil na Los Angeles Clippers 105:109. K vítězství Clippers dotáhl 32 body Chauncey Billups, který nastoupil v rodném městě proti bývalému týmu. Chris Paul přidal 25 bodů. Clippers trefili čtrnáct z 30 tříbodových střel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články