Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Házenkáři se o MS utkají v play off s Ruskem

Bělehrad - Čeští házenkáři se ve dvou zápasech play off o postup na mistrovství světa 2013 utkají s Ruskem. Rozhodlo o tom losování v Bělehradu, kde odpoledne vyvrcholí evropský šampionát. První utkání play off se bude 9., nebo 10. června hrát v Rusku, domácí odveta je na pořadu o týden později.

Česká házenkářská reprezentace
zdroj: ČTK/AP

Rusko už v posledních letech zdaleka není takovou nepřekonatelnou mašinou jako v minulosti, poslední velkou medaili vybojovalo díky třetímu místu na olympijských hrách v roce 2004 v Aténách. Letos na ME v Srbsku ruský tým získal jediný bod, v základní skupině obsadil poslední místo a stejně jako česká reprezentace se s turnajem rozloučil už po třech zápasech.

Účast na lednovém MS ve Španělsku mají vedle pořádající země a francouzských obhájců titulu jistou také semifinalisté evropského šampionátu Srbsko, Dánsko a Chorvatsko. O devět zbývajících evropských míst se bude bojovat v play off.

Rozlosování play off: Rusko - ČR, Německo - Bosna a Hercegovina, Litva - Polsko, Slovinsko - Portugalsko, Slovensko - Bělorusko, Makedonie - Rakousko, Maďarsko - Norsko, Island - Nizozemsko, Švédsko - Černá Hora.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články