Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

O zlato na ME házenkářů si zahraje domácí Srbsko s Dánskem

Bělehrad - Házenkáři Dánska porazili v semifinále mistrovství Evropy 25:24 Španělsko a zahrají si o svůj druhý kontinentální titul. Jejich soupeřem v nedělním finále bude v Bělehradu domácí Srbsko, tým pořadatelské země porazil ve vyhecovaném balkánském derby 26:22 Chorvatsko. Nejlepším střelcem vítězného týmu byl spoluhráč Filipa Jíchy z Kielu Momir Ilič, jenž se trefil osmkrát, z toho polovinu branek zaznamenal ze sedmiček.

Utkání Srbsko - Chorvatsko
zdroj: AP autor: Darko Vojinovic

Španělům nevyšla proti Dánsku odveta za loňské semifinále mistrovství světa a téměř na den přesně po roce opět skandinávskému soupeři o gól podlehli. Kvůli první porážce na turnaji tak ani letos nezískají svůj první evropský titul. Vicemistři světa Dánové se budou snažit napodobit vítězný šampionát z roku 2008.

Radost házenkářů Dánska
zdroj: AP autor: Marko Drobnjakovic

Páté místo obsadili házenkáři Makedonie, kteří v základní skupině vyřadili českou reprezentaci. Tým kolem hvězdy Kirila Lazarova porazil 28:27 Slovinsko a zajistil si zároveň start v jarní kvalifikaci o postup na olympijské hry. Poražení Slovinci se dostanou na kvalifikační turnaj pouze v případě, že domácí Srbsko získá titul.

Makedonský kanonýr Lazarov z Atlétika Madrid přispěl k vítězství osmi góly a celkově 61 brankami na turnaji stanovil nový rekord ME. Historické tabulky přepsal jednatřicetiletý Lazarov také před třemi lety na MS, kde nastřílel 92 gólů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články