Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pozemkářky se svlékly pro své mužské kolegy

Praha - Malá pozemkářská rodina žije svůj olympijský sen. Kalendář, ve kterém ženské reprezentantky odhalily svou krásu, je teprve v tisku, za dva dny internetového prodeje se ho ale prodalo už více než dvě stě kusů s čistým ziskem přes patnáct tisíc korun. Dámy jejich prodejem chtějí pomoci svým kolegům reprezentantům, zároveň si přejí zviditelnit český pozemní hokej.

České pozemkářky v kalendáři
zdroj: ČT24

"Pozemní hokej je malý sport a šance dostat se na olympiádu je poměrně veliká. Chtěly jsme klukům pomoci s tím, aby se hokej dostal více do povědomí. Zároveň by jim mohly pomoci peníze z prodeje," vysvětlovala kapitánka ženské reprezentace Karolína Paterson.

"Zimní přípravu částečně financoval olympijský výbor, který nám dal půjčku, abychom se mohli připravovat od listopadu do ledna. Druhá fáze však začíná v únoru a bohužel žádné prostředky na ni nemáme," přiblížil problémy českých reprezentantů jejich kapitán a manažer Filip Neuser.

Pozemkáři, kteří v poslední době vyhráli mistrovství Evropy divize B a získali stříbro na halovém evropském šampionátu, potřebují na přípravu a olympijskou kvalifikaci v Japonsku ještě 2,5 milionu korun. Spoléhají na podporu od ministerstva školství, kterou šéf resortu Josef Dobeš slíbil už v listopadu.

"Podpora bude v dostatečné výši, aby tento kvalifikační turnaj byl ze strany ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) naplněn. Svaz pozemního hokeje musí ještě dodat náležitosti pro účast na turnaji, tím myslím ekonomická data," uklidňuje však Jan Kocourek z MŠMT.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozemkáři mají stále naději na olympiádu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články