Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Slovenští házenkáři dostali pokutu za trenýrky

Bělehrad - Na evropském šampionátu v Srbsku se řeší nezvyklý případ. A sice pětiseteurová pokuta slovenské reprezentaci. Tu házenkářům udělila Evropská federace. Důvod? Barva trenýrek dresu.

Slovenská házenkářská reprezentace
zdroj: TASR

Předseda soutěžní komise Evropské házenkářské federace (EHF) Jan Tuik dal podnět k pokutě na základě trenýrek. Ty má mít každý zúčastněný tým v odlišné barvě než vršek. Jenže Slováci mají v Bělehradě červeno-červenou a bílo-červenou kombinaci. "Před šampionátem jsme ji ale měli schválenou EHF," podotýká generální sekretář Slovenského svazu házené Martin Simonides.

"Tuik sice vyjádřil na technickém mítinku svůj názor, že naše soupravy jsou v rozporu s pravidly, ale Dánové ochotně a bez jakéhokoliv zdráhání přistoupili na to, že v úvodním zápasu nastoupí v bílých dresech a my můžeme být červení," dodal Simonides s tím, že na pokutu bude svaz rozhodně reagovat.

Pro jistotu jsou už ale na cestě do Srbska trenýrky bílé barvy, které si Slováci dodatečně objednali. Házenkáři je však vyzkouší pouze v případě, že postoupí do čtvrtfinále. Zatím jsou se skóre 25:30, které jim přichystali Dánové, na posledním místě skupiny.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články