Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Veselého Washington nestačil na oslabené Chicago

Chicago - Basketbalisté Washingtonu s Janem Veselým den po první výhře v sezoně nestačili na Chicago, které i bez zraněné hlavní hvězdy Derricka Rose zvítězilo na domácí palubovce 78:64. Bulls si připsali desáté vítězství a vedou Východní konferenci, úplně stejně je na tom v čele Západní konference Oklahoma, jež na desátý triumf dosáhla v New Orleansu (95:85). Hvězdou večera byl ale opět Kobe Bryant z Los Angeles Lakers, jenž druhý den po sobě dosáhl na čtyřicetibodovou hranici.

Zápas NBA
zdroj: AP

Washington prohrál podeváté z deseti zápasů, přestože Chicagu scházeli vedle Rose i Richard Hamilton a C.J. Watson. Soupeř navíc hrál třetí zápas ve třech dnech, ale náročný program zvládl bez ztráty. Wizards se proti loňským vítězům základní části NBA neprosadili střelecky a 64 bodů je historické klubové minimum. Veselý za 15 minut stihl nasbírat tři doskoky a dva bloky, k úspěšnému zakončení se nedostal.

Hvězdou utkání byl domácí John Lucas. Za normálního stavu až třetí rozehrávač Bulls dostal po zraněních spoluhráčů poprvé v kariéře příležitost hrát v základní sestavě a blýskl se 25 body, osmi doskoky a osmi asistencemi.

Po 48 bodech proti Phoenixu dovedl Kobe Bryant dalšími 40 body Lakers k výhře 90:87 po prodloužení na půdě Utahu. Důležitou trojku v nastaveném čase ale také trefil netradiční střelec z dálky Pau Gasol, pro něhož to byla první úspěšná tříbodová střela v sezoně. Lakers poprvé v ročníku zvítězili na půdě soupeře, Utah prohrál po pěti vítězstvích v řadě.

Miami podruhé ve dvou dnech nezvládlo prodloužení, v Los Angeles podlehlo 89:95 domácím Clippers, za které 27 bodů a 11 asistencí zaznamenal Chris Paul. Miami znovu předvedlo, že má problémy s koncovkami zápasů. Za posledních šest minut normální hrací doby tým Heat nebyl schopen skórovat ze hry, v prodloužení hosté dali pouhé tři body. 

Poprvé v sezoně se dostal do kladných čísel mistrovský Dallas, který zvítězil na půdě Bostonu 90:85. O šesté výhře z 11 utkání rozhodl Dirk Nowitzki, který za vyrovnaného stavu pět vteřin před koncem proměnil koš s faulem.

Výsledky NBA:

Chicago - Washington 78:64 (za hosty Veselý 3 doskoky), Boston - Dallas 85:90, Denver - New Jersey 123:115, Indiana - Atlanta 96:84, LA Clippers - Miami 95:89 po prodl., New Orleans - Oklahoma City 85:95, New York - Philadelphia 85:79, Portland - Orlando 104:107, San Antonio - Houston 101:95 po prodl., Toronto - Sacramento 91:98, Utah - LA Lakers 87:90 po prodl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články