Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Prostějov prohrál v Lize mistryň se Sopotami 0:3

Prostějov - Volejbalistky Modřanské Prostějov prohrály ve čtvrtém kole Ligy mistryň v domácím prostředí s polským týmem Atom Trefl Sopoty 0:3. Hanačky měly blízko k zisku druhé sady, ale neproměnily tři setboly. České mistryně stále čekají na první vítězství v soutěži, ve skupině C jsou s jedním bodem na posledním místě a jejich šance na postup do play-off se po dalším neúspěchu hodně vzdálily.

Volejbalistky Prostějova
zdroj: ČT4

Hráčky Prostějova držely se soupeřkami na rozdíl od prvního vzájemného duelu v minulém týdnu krok a sehrály vyrovnanější partii. Chyběla jim ale větší přesnost v koncovce. Po získání náskoku 8:6 v úvodním setu slibný vstup skončil.

Domácí volejbalistky soupeřkám přenechaly iniciativu na síti a chybovaly i v poli. Přesněji kombinující volejbalistky Sopot těžily z útočných akcí Kožuchové a turecké opory Özsoyové, která často úspěšně útočila ze zadního pole. Na síti oběma oporám Sopot velmi dobře sekundovala bývalá hráčka Prostějova Němka Ssuschkeová.

Je nám líto, video expirovalo.
VK Modřanská Prostějov - Atom Trefl Sopoty

Kouč Čada za nepříznivého stavu 10:16 zařazením nahrávačky Kubínové a Soaresové vrátil na chvíli tým zpět do zápasu. Prostějovu se podařilo snížit na rozdíl dvou bodů 21:23, drama v koncovce ale Sopoty nepřipustily.

I když Prostějovu utekl začátek druhého setu, stačily se ještě domácí hráčky vzpamatovat. Tým táhly v útoku zejména Popovičová s Monzoniovou a Velikou. Právě zásluhou tohoto trojlístku Hanačky v koncovce vedly už 24:22, ale důraznější soupeřky ještě výsledek otočily.

Nevydařená koncovka výrazně poznamenala psychiku prostějovských volejbalistek. Ve třetím setu už ani jednou nevedly. Polský tým v závěru využil několika chyb protivnic a bez větších problémů dotáhl zápas do vítězného konce. V průběhu šesti dnů se ani v jednom zápase hráčkám Prostějova nepodařilo se Sopotami uhrát ani jeden set. V závěrečných dvou utkáních v základní skupině hrají české mistryně 11. ledna v Curychu a v posledním duelu hostí 17. ledna vedoucí Kazaň.

Modřanská Prostějov - Atom Trefl Sopoty 0:3 (-21, -25, -17) Rozhodčí: Stipaničev (Srb.), Deregnaucourt. Čas: 82 min. Diváci: 1300. Sestava Prostějova: Veliká 8, Horká 2, Monzoniová 11, Popovičová 12, Hrončeková 4, Smaková 2, libero Chlumská - Kubínová, Soaresová 3, Košická, Artmenková 2. Trenér: Čada.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články