Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Simmons 35 body dovedl Nymburk k výhře nad Minskem

Minsk – Basketbalisté Nymburka zvítězili ve VTB lize potřetí za sebou. Porazili běloruský Minsk 2006 na jeho hřišti 92:84 a po pěti prohrách si připsali třetí výhru. Zasloužil se o to zejména Američan Chester Simmons, který zaznamenal 35 bodů a stanovil tak nový rekord sezony VTB ligy. Zároveň šlo o čtvrtý nejlepší výkon v historii – jen o dva body za rekordem soutěže.

Nymburk vedl už v průběhu první půle o devět bodů, ovšem Minsk hru vyrovnal a ještě před poločasem se sám ujal tříbodového vedení. Mírně navrch měl i po celou třetí čtvrtinu, ovšem na víc než pět bodů soupeři neodskočil.

Český mistr toho využil v nástupu do poslední části. Sérií 18:6 získal třináctibodový náskok a klid do koncovky. V ní Minsku dovolil přiblížit se maximálně na pět bodů a zásluhou Simmonsovy přesné ruky při trestných hodech dovedl zápas k výhře.

Vedle Simmonse, který se po dnešním výkonu dostal do čela pořadí střelců podle průměru bodů na zápas, se dařilo i dalšímu Američanovi Lamayneu Wilsonovi, který zaznamenal 17 bodů a především v úvodu zápasu byl oporou hostujícího celku. Dvanáct bodů a 11 doskoků přidal Petr Benda a jen o bod méně Radek Nečas. Nymburk poskočil na páté místo devítičlenné skupiny B. Minsk zůstal poslední a stále čeká na první výhru.

Minsk 2006 - ČEZ Basketball Nymburk 84:92 (15:20, 39:39, 60:61) Nejvíce bodů: Eldridge 17, Laškevič a Kudravcev po 16 - Simmons 35, Wilson 17, Benda 12, Nečas 11. Fauly: 21:25. Trestné hody: 30/23 - 24/17. Trojky: 1:7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články