Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalisté Pardubic vybojovali postup ve Vyzývacím poháru

Hoverla (Ukrajina) - Basketbalisté Pardubic postoupili do osmifinálové fáze Vyzývacího poháru, naopak Prostějov v základní části vypadl. Východočeši vyhráli v posledním utkání skupiny C na palubovce ukrajinské Hoverly 77:76, zatímco Hanáci podlehli na hřišti francouzského Roanne 70:87. Obsadili nepostupové třetí místo a nezopakovali loňskou účast mezi nejlepší šestnáctkou. Pardubice se v další fázi utkají se španělskou Fuenlabradou, za kterou hraje český reprezentant Luboš Bartoň, Besiktasem Istanbul a Nižním Novgorodem.

Radost basketbalistů Pardubic
zdroj: ČT4

Pardubicím se Hoverla třikrát v průběhu zápasu vzdálila až na rozdíl deseti bodů, ale svěřenci kouče Jana Slowiaka dokázali vždy odpovědět. Sedm minut před koncem Muirhead dvěma trestnými hody vyrovnal na 63:63. Tři minuty před sirénou pak Hampton svou třetí trojkou poslal hosty také do vedení 71:70.

V dramatickém závěru získal Hoverle šest sekund před koncem těsný náskok 76:75 z trestných hodů Tiggs, ale Pardubice zareagovaly podobně. Po oddechovém čase domácí faulovali Muirheada, jenž sekundu před vypršením normální hrací doby proměnil obě šestky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články