Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Čeští futsalisté se pouštějí do těžké kvalifikace MS

Brno - České futsalisty čeká ode dneška do neděle v Brně vrchol podzimní sezony – kvalifikační turnaj o postup na mistrovství světa 2012. Postupně se střetnou dnes od 16:00 s Nizozemskem, v pátek od 18:00 s Tureckem a po dnu volna narazí v neděli v 18:00 na Bělorusko. Přímé přenosy nabídne ČT4 a web sportživě.cz. Do baráže postoupí dva týmy.

Futsalová reprezentace
zdroj: ČT24

V evropském žebříčku jsou čeští futsalisté pátí, ve světovém jedenáctí, přesto budou mít v Brně podle trenéra Tomáše Neumanna hodně těžkou práci. "Los nám přisoudil skupinu smrti. Z každého koše jsme dostali nejvýše postaveného soupeře. Základní kámen k postupu vidím ve vítězství hned v prvním zápase nad Nizozemskem," uvedl Neumann.

Kouč si pochvaloval průběh přípravy, v níž Češi absolvovali turnaj tří zemí a Grand Prix. "Celkem jsme odehráli devět mezistátních zápasů. Máme nejsilnější možný tým. Chybí v něm pouze Zdeněk Sláma, který se dostal do vynikající formy. Bohužel si v Itálii při zápase Ligy mistrů natrhl postranní vazy v koleně," dodal Neumann. Podle něj má český tým na to, aby postoupil z prvního místa. "Bylo by to určitě lepší pro baráž, neboť bychom narazili na slabšího protivníka," poznamenal Neumann.

Baráž se bude hrát na přelomu března a dubna systémem doma-venku, světový šampionát se uskuteční v listopadu v Thajsku. "Chceme za každou cenu postoupit z prvního místa. Tým vypadá dobře, jsme správně nažhaveni. Nic jiného si nepřipouštíme," uvedl jeden z pilířů českého výběru Marek Kopecký.

Kádr české reprezentace tvoří z velké většiny hráči z nejvyšší domácí soutěže. Z legionářů jsou v něm pouze Jan Janovský, který hraje v Polsku, a David Frič, jenž má angažmá na Slovensku.

Program kvalifikace v Brně:

Čtvrtek 15. prosince:

16:00 ČR - Nizozemsko, 18:30 Bělorusko - Turecko,

Pátek 16. prosince:

18:00 ČR - Turecko, 20:30 Nizozemsko - Bělorusko,

Neděle 18. prosince:

15:30 Turecko - Nizozemsko, 18:00 Bělorusko - ČR.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články