Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Budějovice chtějí doma navázat na výhru z Cunea

České Budějovice - V plné síle a s chutí potvrdit senzační výhru z italského Cunea vstoupí volejbalisté Českých Budějovic do dalšího zápasu Ligy mistrů. Před vyprodaným domácím hledištěm nastoupí proti Unterhachingu, který sice v soutěži oba dosavadní zápasy prohrál, ale v německé lize ztratil za 12 kol jen dva sety. Přímý přenos sledujte od 18:00 na ČT4 a webu sportživě.cz.

Budějovice se dočkaly na palubovce Cunea historicky prvního vítězství v Lize mistrů a dostaly se tak do hry o postup ze skupiny, v níž ještě figuruje francouzský celek Poitiers. Odvetu s Unterhachingem odehrají Jihočeši příští týden a právě tento dvojzápas může hodně napovědět o šancích obou týmů na případnou účast v osmifinále.

"Tenhle dvojzápas bude pro vývoj skupiny důležitý, to je jasné, ale nemyslím, že to je jenom tenhle dvojzápas. Soustředíme se na první duel a chceme bodovat," řekl trenér Jihostroje
Jan Svoboda. "Těžko to brát jako boj o postup. Skupina bude zamotaná, ale kdyby se nám podařilo vyhrát, může to hodně pomoct," dodal kapitán Michal Sukuba.

Unterhaching prohrál v Lize mistrů s Cuneem i s Poitiers 1:3, přesto je mírným favoritem utkání. "Ale pokud někdo porazí Cuneo, tak to musí být dobrý tým a musí se brát vážně, což uděláme. Potřebujeme z těch dvou zápasů pět bodů, aby byla šance na postup ze skupiny," vyhlásil univerzál Christian Dünnes na stránkách německého klubu.

Volejbalisté Budějovic si musejí dát pozor na útočnou osu, kterou tvoří slovenský nahrávač Branislav Skladaný, který loni dovedl k extraligovému titulu Kladno, univerzál Dünnes a přihrávající smečař Denis Kaliberda. "Braňo je vynikající, hraje hodně rychle," řekl budějovický univerzál Jakub Novotný. "Bude to bitva," konstatoval Sukuba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články