Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Halovými mistry v americkém fotbale se stali hráči Youngguns

Plzeň - Pražský tým Youngguns obhájil na halovém mistrovství republiky v Plzni titul v americkém fotbale, když ve finále porazil Prague Panthers 13:0. Třetí z deseti zúčastněných mužstev skončili Oldboys, kteří ve vyrovnaném souboji o bronz přehráli domácí Pilsen Patriots.

Ilustrační foto

Americký fotbal v hale se hraje na menším hřišti, s upravenými pravidly a v půlhodinové bitvě proti sobě stojí sedmičlenné týmy. Jedná se o divácky atraktivní, rychlý, ale také tvrdý sport. "Bohužel, měli jsme tady dvě zranění, jedno zranění ruky a jedno pohmoždění krčního obratle," uvedl ředitel turnaje Tomáš Sedláček. "Ale zase na druhou stranu je potřeba říct, že rozhodčí jsou opatrnější a akce zastavují dřív," dodal Vojtěch Svoboda z Prague Panthers.

Je nám líto, video expirovalo.
MČR v halovém americkém fotbale

Halové prvenství v otevřeném mistrovství obhájily pražské Mladé pušky, které se ve finále utkaly s řadou svých spoluhráčů z pražských Panterů. "Soupeř předvedl skvělý výkon, takže my rozhodně nejsme zklamaní. Naopak byla pro nás čest se setkat s takhle dobrým týmem jako Youngguns, ale musím říct, že příští rok to budou mít o hodně těžší," těší se na odvetu Svoboda.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články