Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Brňanky nestačily v Eurolize na Montpellier a jsou stále poslední

Brno - Basketbalistky Friska Brno prohrály v devátém kole Evropské ligy na domácí palubovce s francouzským celkem Basket Montpellier 58:78. České vicemistryně utrpěly pátou porážku za sebou a s jediným vítězstvím zůstaly na posledním místě tabulky skupiny C.

Brno - Montpellier
zdroj: ČTK autor: Igor Šefr

Zápas měl podobný scénář jako většina předchozích vystoupení Brna v Evropské lize, iniciativu převzal hned od úvodních minut soupeř. Brňanky, v jejichž sestavě se objevila i uzdravená americká pivotka Robinsonová, sice snížily po sedmi minutách začínající manko na 9:10, jenže do poločasu už tempo diktovaly přesně zakončující hráčky francouzského týmu. Montpellier v prvním poločase těžil hlavně z koncovky Lelasové. Jeho hru dirigovala pouze166 cmvysoká rozehrávačka Lawsonová a do velké přestávky získal hostující celek šestnáctibodový náskok.

Naopak svěřenkyně Jana Bobrovského se v koncovce trápily a doplácely na slabou produktivitu. Oproti předchozím zápasům se střelecky nedařilo Hejdové a hlavní tíhu v zakončení na sebe převzaly americká rozehrávačka Thomasová a Pecková.

Trenér Jan Bobrovský:

"Bohužel jsme po osmi minutách slibného výkonu ve druhém poločase opět upadli do naší hry. Máme ve hře stále stejné chyby. Doplácíme na malou pohyblivost, v obraně nebojujeme."

Po přestávce ze zdánlivě ztraceného zápasu Brňanky ještě udělaly chvilkové drama. Francouzský tým pod dojmem vysokého náskoku podlehl uspokojení, polevil v koncentraci v obraně a domácí hráčky začaly ztenčovat ztrátu. Jejich snažení se však opět nepodařilo dokonat, ačkoliv se dotáhly na rozdíl pouhých dvou bodů (51:53).

Od tohoto stavu se ale domácí basketbalistky na několik minut střelecky zasekly a hráčky Montpellieru šňůrou devíti bodů hrozbu závěrečného dramatu odvrátily. "Byl to typický obraz naší hry. Vždy v začátku prohráváme o deset bodů, potom se nám chvíli daří, chvíli zase ne. Většinou bývá už v poločase rozhodnuto. Ovšem dnes jsem po dobrém výkonu ve třetí čtvrtině věřil, že soupeře překonáme navzdory nevydařenému prvnímu poločasu," uvedl trenér Bobrovský.

V koncovce po několika nedorozuměních v defenzivě nabídly české vicemistryně soupeři získat rozhodující náskok a oslavit páté vítězství v základní skupině. V součtu s prvním vzájemným zápasem (80:50) porazil Montpellier Brno o 50 bodů. "Ze začátku to byl hrozný basketbal. Nedalo se na něj dívat. Pro nás bylo jedině dobře, že se soupeřky nechytly a mohly jsme se postupně dostat do naší hry," řekl křídelní hráčka Alena Hanušová. "Utkání jsme si prohrály vlastními chybami. Špatně jsme bránily a umožnily soupeřkám rychlý přechod do protiútoků," konstatovala.

Frisco Brno - Montpellier 58:78 (15:21, 31:47, 51:60)

Nejvíce bodů: Pecková 15, Thomasová 12, Robinsonová a Abdiová po 8 - Sacková 17, Lelasová 13, Lawsonová a Mannová po 12. Rozhodčí: Bayot (Belg.), Kunošič (Bosna), Bukuresti (Rum.). Trestné hody: 14/10 - 19/15. Fauly: 19:18. Diváci: 500.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články