Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Veselý odletěl do Washingtonu, ve start sezony NBA už nevěřil

Praha - Český basketbalista Jan Veselý dnes brzy ráno odletěl do Washingtonu, kde v pátek podepíše smlouvu s místními Wizards a bude se chystat na svou premiérovou sezonu v NBA. Přitom už nevěřil, že kvůli výluce sezona vůbec začne. Jako nováček ví, že to bude mít těžké, zvláště když má na poznání nových spoluhráčů pouhých 16 dní. Věří však, že se prosadí.

Jan Veselý
zdroj: in-the-game.org

Nechybělo moc a sen o NBA se mohl o rok posunout. Kvůli výluce se totiž start sezony neustále odkládal a hrozilo, že bude kompletně zrušena. "Byl jsem už nervózní. Byl jsem v říjnu na tréninkovém kempu v Los Angeles a agenti mi pořád říkali, že má být výluka každým dnem u konce, pak zas, že se to o pět dní posouvá a takhle pořád dokola. V polovině listopadu jsem se proto vrátil zpátky do Prahy a zkoušel si najít angažmá v Evropě. Mezitím se ale naštěstí dohodli," řekl Veselý. V dohodu už ani nevěřil. "Musím říct, že už ne. Jakmile se ale dohodli, tak mi spadl kámen ze srdce," dodal.

Konečně mu tak končí půlroční čekání bez jediného soutěžního zápasu. "Po dlouhé době nehraní se těším moc. Ze všeho nejvíce právě na to, až si zahraju pořádný basket a na to, až nasaju tu atmosféru NBA. Že bych se těšil na nějakého konkrétního hráče, to ne. Popravdě si pořád ještě ani neumím představit, že proti těm hvězdám budu hrát," přiznal Veselý.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý před odletem do USA

Nejprve se však musí poprat s příchodem do zcela nového prostředí, kde nikoho nezná. "Osobně jsem se viděl jen se spoluhráčem JaValem McGeem, ale to bylo asi jen při třech trénincích v LA. Takže vlastně nikoho neznám. Hlavně je to nepříjemné proto, že máme jen šestnáct dní, abychom se poznali a zvykli si na sebe před startem sezony. Pro mě je to o to horší, že jsem tam úplně nový," uvedl Veselý, který navíc bude v zámoří na čas bez přítelkyně Evy Koďouskové. "Musí nejprve dodělat školu. Přijede až na Vánoce, ale pak zas pojede zpět do Česka," dodal.

Veselý si netroufá odhadnout, jak moc se prosadí do sestavy Wizards. "Na to je ještě brzo. To se rozhodne během přípravy. Zatím to vidím možná tak na 15 minut, to by bylo asi optimální," nadhodil rodák z Ostravy. Pomoci mu může, že jako univerzální hráč je schopen hrát na více postech. "Po draftu mi říkali, že budu hrát na pozicích tři a čtyři. Je tam více hráčů, kteří hrají na více pozicích, takže to trenér bude více točit. Předpokládám, že ode mě čekají rychlou hru, protiútoky a doskoky. My totiž asi nebudeme moc hrát na postupné útoky," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články