Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

České florbalistky vstoupily do MS důležitou výhrou nad Norskem

St. Gallen (Švýcarsko) – České florbalistky vstoupily do mistrovství světa v St. Gallenu výhrou nad Norskem 3:2 a udělaly velký krok k vítězství v základní skupině C. Seveřanky sice vedly od šesté minuty po trefě Kristine Naess Haugové, ale v druhé části otočily vývoj Lucie Szotkowská s Hanou Koníčkovou a v závěru pojistila výhru Tereza Urbánková. Trefa Haugové devět vteřin před koncem už nebyla Norkám nic platná. V dalším zápase narazí tým trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové v úterý na outsidera z Maďarska.

Florbal
zdroj: isifa/VLP autor: Jiří Kopáč

"Pro nás je tohle vítězství strašně důležité. Nervozita byla v zápase znát, ale ve druhé třetině jsme to otočily. Po vyrovnání jsme si začaly víc věřit," řekla útočnice Anet Jarolímová.

Norky dělaly českému týmu v úvodní třetině problémy a od sedmé minuty i vedly. Vikaová našla zpoza branky Haugovou a gólmanka Christianová neměla šanci její střele pod horní tyč zabránit v cestě do branky. Norky vstřelený gól povzbudil a málem i zvýšily. Brankářku Evensenovou pak ohrozily Koníčková s Urbánkovou i Šteglová, na straně Seveřanek zase zahrozila Vikaová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání

V druhé části už měly Češky jasnou převahu a dokázaly otočit stav. Kamila Bočanová ještě neměla přesnou mušku, ale ve 24. minutě už bylo vyrovnáno, když Szotkowská byla úspěšná s dorážkou vlastní střely. Szotkowská byla i u druhého gólu, když z rohu našla Koníčkovou a ta se trefila pohotově pod horní tyč.

Norky se v bitvě, která pravděpodobně rozhodne o prvenství v základní skupině C, tlačily za vyrovnáním. Christianová zlikvidovala hned několik nebezpečných pokusů a pojistku důležitého vítězství zajistila necelé tři minuty před koncem Urbánková. Snížení Haugové už dva body českému výběru sebrat nemohlo.  

Výsledky skupiny C na MS florbalistek

ČR - Norsko 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Szotkowská, 35. Koníčková (Szotkowská), 58. Urbánková (Šteglová) - 7. Haugová (Vikaová), 60. Haugová (Knudsenová). Rozhodčí: Koskinen, Ranniko (oba Fin.). Bez vyloučení. Diváci: 402.

Slovensko - Maďarsko 10:4 (5:1, 3:0, 2:3)

Branky: 11. z tr. střílení, 12. a 27. Ferencová, 7. Vrsková, 14. Tardíková, 15. Šponiarová, 34. Backová, 38. Domonkosová, 48. Janegová, 52. Ferenčíková - 12. Myaerová, 48. Acsaiová, 48. z tr. střílení Radácsiová, 57. Topálová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články