Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Flensburg nedal Karviné šanci ani v odvetě PVP

Hamburk (Německo) - Házenkáři Karviné podle očekávání vypadli z Poháru vítězů pohárů. Po domácí porážce s německým týmem Flensburg-Handewitt 23:37 prohráli v dnešní odvetě na palubovce favorita ještě výraznějším rozdílem 18:37. Vítězný tým se může těšit na osmifinále.

Házená
zdroj: ČT24

Německému celku v hale Campus trvalo patnáct minut, než z poměrně vyrovnaného zápasu začal dělat jednoznačnou záležitost, a do poločasu si vypracoval desetibrankový náskok (19:9). I bez tria zraněných opor a při častém střídání měli domácí zápas od té doby neustále pod kontrolou.

Jedinou hrozbu pro ně představoval Radim Chudoba, který byl s osmi góly nejlepším střelcem utkání. Chudoba proměnil všech pět sedmimetrových hodů, jež tým trenéra Rastislava Trtíka dostal k dispozici. V domácím dresu po šesti gólech nastříleli Thomas Mogensen a Viktor Szilagyi.

"Už doma jsme prohráli rozdílem třídy, ale někteří naši kluci neměli před třemi měsíci zkušenost ani s nejvyšší českou ligou, takže s výsledkem, který jsme doma uhráli, jsem paradoxně spokojený. A výsledek o devatenáct branek taky beru, nebýt chyb, které pramenily z nezkušenosti, mohli jsme dát o osm devět branek víc," konstatoval trenér Rastislav Trtík. "Pro mladé kluky je to zkušenost. Zahráli si zápas, který už asi nikdy nezažijí," dodal.

Flensburg-Handewitt - HCB OKD Karviná 37:18 (19:9)

Nejvíce branek: Szilagyi a Morgensen po 6, Glandorf 5 - Chudoba 8/5, Kružík 3, Petrovský 2. Rozhodčí: Bol, Van Eck (oba Niz.). Sedmimetrové hody: 3/2 - 5/5. Diváci: 4500. První zápas 37:23, postupuje Flensburg.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články