Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Soud zamítl Léblovu žalobu, šéfem volejbalu zůstává Haník

Praha - Městský soud v Praze zamítl žalobu bývalého předsedy Českého volejbalového svazu (ČVS) Antonína Lébla, v čele svazu tak zůstává Zdeněk Haník. Lébl žaloval svaz, který ho loni v květnu odvolal z funkce a místo něj zvolil Haníka, protože podle něj bylo v rozporu se stanovami několik bodů usnesení výboru ČVS. Městský soud ale žalobu v plném rozsahu zamítl.

Antonín Lébl a Zdeněk Haník (vlevo)
zdroj: ČTK

Lébl se po svém odvolání, nahrazení Haníkem a jmenování nových členů správní rady obrátil na Obvodní soud pro Prahu 6, který mu dal zapravdu a konstatoval, že několik bodů usnesení výboru bylo skutečně v rozporu se stanovami. Nové vedení se proti tomu odvolalo k Městskému soudu.

Ten přijal dodatečné důkazy žalované strany v podobě usnesení jednání výboru z letošního 22. května, které poukazovalo na fakt, že výbor provedl odvolání a volbu předsedy opakovaně, a to s devadesátiprocentní podporou nového vedení ČVS.

"Vedení Českého volejbalového svazu je přesvědčeno, že tímto rozsudkem definitivně skončily pochybnosti o platnosti jeho současného mandátu," uvedl v prohlášení Haník. Jeho předchůdce Lébl stál v čele volejbalového svazu od roku 2005.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články