Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Čeští volejbalisté podlehli v semifinále olympijské kvalifikace Německu

Tourcoing – Čeští volejbalisté podlehli v semifinále olympijského kvalifikačního turnaje v Tourcoingu Německu 1:3 po setech 25:19, 25:27, 23:25 a 16:25. Vítězný tým se v nedělním finále o postup do další fáze utká s Belgií. Český výběr má ještě teoretickou naději, že bude zařazen do květnové světové kvalifikace.

Ilustrační foto

Češi v prvním setu dominovali především díky účinnějšímu servisu a útočným kombinacím Ticháčka se Štokrem. Do koncovky šli s pětibodovým náskokem a v poklidu ji dovedli do vítězného konce. Druhé dějství se naopak dlouho vyvíjelo mnohem příznivěji pro lépe bránící Němce, kteří české volejbalisty vyřadili i v minulé olympijské kvalifikaci a nakonec se dostali až do Pekingu. Až série bodů po servisu kapitána Hudečka smazala čtyřbodovou ztrátu, český tým měl za stavu 25:24 dokonce setbol, ale pak Němci na síti zastavili Štokra a sadu ukončili přímým bodem z podání.

Němečtí blokaři i nadále lépe "četli" hru, po špatném začátku třetí sady se místo Ticháčka do hry dostal druhý nahrávač Zapletal. "Hoši, zabojujem, nenecháme jim to," burcoval při oddechovém času blokař Petr Konečný. Obrat ale nepřišel ani po další Hudečkově sérii servisů ani v koncovce, za stavu 23:24 zhatila českou šanci na vyrovnání chyba při obraně v poli.

Štokr se i ve čtvrté sadě dál trápil s precizními německými bloky, protivníkův rychlý čtyřbodový náskok nevěstil nic dobrého a čeští reprezentanti se při time-outech povzbuzovali marně. Závěr už se nesl jasně v německé režii, při mečbolu se soupeřovo podání lehce sneslo na českou polovinu dvorce bez jakéhokoli odporu přijímajících hráčů.

Z dalších předkvalifikačních turnajů postoupily do hlavní části evropské kvalifikace týmy Finska a Španělska. O jedno účastnické místo na olympijských hrách v Londýně se bude bojovat v květnu v Sofii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články