Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Čeští beachvolejbalisté budou na turnaji Prague 2008 Open pokračovat v opravách

Praha - Ani jedna z českých dvojic se na pražském turnaji Světového okruhu v plážovém volejbalu mužů nedokázala probojovat do druhého kola hlavní soutěže. Z tří českých párů dnes na Štvanici získali set pouze Petr Beneš s Martinem Tichým, v tie-breaku však na Američany Fuerbringera a Jenningse nestačili a prohráli 9:15. Odpoledne budou Češi pokračovat v opravách, po druhé porážce by pro ně turnaj skončil.

Plážový volejbal
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Měli výbornou kontrolu míče. Dokázali sebrat těžké smeče, dát si to na síti a uhrát pak stejně vítězný míč. Moc jsme se na ně na síti nechytali, museli jsme jít do rizika na podání," ocenil americké protivníky Beneš "Nečeká nás nic lehkého ani v opravách, zřejmě dostaneme velmi dobré Číňany nebo Holanďany," uvedl po zápase.

Robert Kufa s Pavlem Rotreklem neměli příliš mnoho šancí proti olympijským vítězům z Atén Ricardovi a Emanuelovi z Brazílie, kteří jsou v české metropoli nasazeni jako turnajové dvojky. Více vzdorovali Přemysl Kubala s Jaroslavem Pavlasem, kteří už mají ve Světovém okruhu na kontě i deváté místo. Vyrovnaný závěr druhého setu proti Nizozemcům De Gruijterovi a Gijsi Ronnesovi ale i oni prohráli.

"Musím říct, že to byl můj sen si proti nim zahrát, ale jinak se mi proti nim hrálo špatně, nejsem s naším výkonem moc spokojený. Měli jsme se trošku víc uvolnit, zatlačit na ně už ze servisu i na smeči, všechny naše míče příliš snadno sbírali," prohlásil zklamaný Rotrekl. Ten se s Kufou jako jediný český pár představil na menším druhém kurtu. O diváky ale nouzi neměli. "Tohle je parádní zážitek. Lidi nás dost ženou, ale dost často se musím i smát, jaké hlášky z publika létají," dodal Rotrekl.

První kolo začalo šokem pro nejvýše nasazené Brazilce Harleyho a Pedra. Vítězové minulého turnaje v Šanghaji překvapivě nestačili na Poláky Fijalka a Prudela, kteří museli ve středu projít všemi třemi kvalifikačními koly. Jihoameričtí favorité tak budou rovněž pokračovat v opravném pavouku.

Finále premiérového pražského turnaje Světového okruhu je na programu v neděli.

Výsledky:

1. kolo: Fuerbringer, Jennings (USA) - P. Beneš, Tichý (ČR) 2:1 (17, -19, 9), Ricardo, Emanuel (Braz.) - Rotrekl, R. Kufa (ČR) 2:0 (16, 14), De Gruijter, G. Ronnes (Niz.) - Kubala, Pavlas (ČR) 2:0 (15, 20), Fijalek, Prudel (Pol.) - Harley, Pedro (Braz.) 2:1 (-13, 20, 12), Heyer, Heuscher (Švýc.) - Gosch, Horst (Rak.) 2:1 (-18, 19, 9), Marcio Araujo, Fabio Luiz (Braz.) - K. Ces, A. Ces (Fr.) 2:1 (-18, 13, 12), Barsuk, Kolodinskij - Koškarev, Prokopjev (všichni Rus.) 2:0 (16, 20), Gibb, Rosenthal (USA) - Kais, Vesik (Est.) 2:0 (21, 14), Doppler, Gartmayer (Rak.) - Maaseide, Horrem (Nor.) 2:0 (18, 19), Wu Pcheng-ken, Sü Lin-jin (Čína) - Matysik, Uhmann (Něm.) 2:1 (19, -18, 12), Reckermann, Urbatzka (Něm.) - Gagliano, Dugrip (Fr.) 2:0 (20, 11), Boersma, B. Ronnes (Niz.) - Deulofeu, Salvetti (Fr.) 2:0 (18, 17), Franco, Cunha (Braz.) - Baracetti, Salema (Arg.) 2:1 (14, -16, 8), Brink, Ch. Dieckmann (Něm.) - Heese, Cadieux (Kan.) 2:1 (-18, 21, 9), Nummerdor, Schuil (Niz.) - Li Ťien, Čou Šun (Čína) 2:0 (13, 12), Geor, Gia (Gruz.) - M. Laciga, Schnider (Švýc.) 2:1 (16, -17, 12).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články