Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Házenkáři vyhráli nad Srbskem a na turnaji skončí druzí

Vršac (Srbsko) - Čeští házenkáři na závěr turnaje čtyř zemí v Srbsku porazili domácí výběr 24:23 po poločase 15:10 a skončí na druhém místě. Poslední utkání mezi Chorvatskem a Maďarskem už konečné pořadí neovlivní. Maďaři vyhráli předchozí dvě utkání včetně zápasu proti Česku a nemohou být předstiženi.

Házená
zdroj: ČT24

Češi sice v úvodu prohrávali 0:2, posléze ale dokázali tříbrankovou šňůrou stav otočit a v 15. minutě vedli už 7:3. Srby nedostal do hry ani oddychový čas a nadále hledali zbraně, jak se prosadit proti skvěle chytajícímu Mrkvovi. Ve 20. minutě vedli čeští hráči už 10:4, v poločase byl jejich náskok pětibrankový. 

Obdobný náskok si udržovali i v první polovině druhé části hry. Pak ale několikrát podržel domácí výběr gólman a v 51. minutě Srbové snížili na rozdíl jediné branky. Tři minuty před koncem přišel kritický okamžik, domácí vyrovnali na 23:23, ale závěr duelu nezvládli takticky, dostali se do oslabení a Češi toho využili v nervózní koncovce ke vstřelení vítězného gólu.

Asistent trenéra Jiří Mika ocenil, že český výběr znovu podržel gólman. Po Martinu Galiovi se výborně předvedl Mrkva. "Výborně jsme bránili a za obranou působil vynikající Mrkva, který si jen v prvním poločase připsal čtrnáct zákroků, čímž nám připravoval možnosti pro přechod do rychlých protiútoků," řekl Mika. Podle něj se domácí dostali do hry poté, co Češi prostřídali sestavu, ale závěr zvládl tým kouče Martina Liptáka podle svých představ.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články