Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pujols třemi homeruny pomohl St. Louis vyhrát třetí finále

Arlington - Hvězdný baseballista Albert Pujols si ve třetím utkání Světové série upevnil svou pozici mezi legendami MLB a třemi homeruny pomohl St. Louis k vítězství 16:7 nad Texasem. Cardinals se v sérii na čtyři výhry ujali vedení 2:1. Jednatřicetiletý Dominikánec Pujols se stal teprve třetím mužem v historii, jemuž se podařilo odpálit v zápase Světové série třikrát za hrazení. Před ním to dokázali v letech 1926 a 1928 Babe Ruth a v roce 1977 Reggie Jackson. Pujols poprvé nechytatelně odpálil za tři body v šesté směně a pomohl St. Louis získat rozhodující vedení 12:6. Další homeruny přidal v sedmé a deváté směně.

Albert Pujols odpaluje
zdroj: AP autor: Eric Gay

Trojnásobný nejlepší hráč Národní ligy Pujols navíc vyrovnal šesti staženými body rekord finále MLB. Napodobil tak Bobbyho Richardsona (1960) a Hidekiho Macuie (2009). Vyrovnaným rekordem Světové série je také Pujolsových pět úspěšných odpalů, což se zatím povedlo jen v roce 1982 Paulu Molitorovi. "Je velká čest být zmiňován na stejné úrovni jako tihle chlapi. Na konci kariéry se ohlédnu a řeknu si: 'Ten třetí zápas v roce 2011, to bylo něco'," uvedl rodák ze Santo Domingo.

Cardinals, vítězové Světové série z roku 2006, tak v texaském Arlingtonu zaznamenali nejvíce bodů v zápase play off v dějinách klubu. Na své straně nyní mají historické statistiky, neboť tým, který se v sérii ujal vedení 2:1, se v posledních 11 případech stal desetkrát šampionem. Rangers v sobotu nepřinesl štěstí ani jejich velký fanoušek Dirk Nowitzki, jenž provedl čestný nadhoz. Pokus basketbalové hvězdy z nedalekého Dallasu byl trochu nízký, nicméně vyprodaný stadion hrdinu letošního finále NBA ocenil bouřlivým potleskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články