Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Házenkářky se v Polsku připravují na kvalifikaci

Praha - Tři přípravné zápasy proti velmi silným soupeřkám čekají ode pátku do neděle reprezentační házenkářky, které se zúčastní turnaje O Slezský pohár v polském Chorzowě. Pro tým trenéra Jana Bašného to bude poslední zkouška před říjnovým startem kvalifikace mistrovství Evropy, v níž se Češky střetnou se Slovinskem, Švédskem a Rakouskem.

České házenkářky
zdroj: ČTK

Také v Polsku však na družstvo čeká těžká konkurence - Polsko, Nizozemsko i Island si v posledních letech stály lépe než česká reprezentace. Ta se pod Bašného vedením v dobrém světle ukázala v poslední kvalifikaci MS, kde ztroskotala až v play off na celku Černé Hory.

"Nizozemky patří do nejlepší desítky, Polsko do třetí výkonnostní skupiny a Island by se kvalitou měl podobat Rakušankám, s nimiž se střetneme v kvalifikaci. Papírově jde tedy o kvalitativně lepší soupeře, než jsme my," popsal Bašný nejbližší protivníky. "Teď očekávám
především kvalitní výkon, abychom měli na čem stavět v kvalifikačních zápasech," dodal kouč.

Bašnému budou scházet opory týmu

Tým se sešel v úterý ve Frýdku-Místku a vedle tréninku hráčky s realizačním týmem čekala i psychologická konzultace s hokejovým trenérem a sportovním motivátorem Marianem Jelínkem. Dnes už reprezentace dorazila do Polska, ovšem Bašný nemohl vzít všechny opory, s nimiž počítal.

Problémy s ramenem vyřadily Hanu Kutlvašrovou, po operaci nebude na akci připravená ani Helena Štěrbová, nejistá je účast Ivy Zámorské a trenéři se budou pravděpodobně muset obejít i bez Jany Simerské. V reprezentačním dresu se tentokrát neobjeví ani Kateřina Keclíková, protože druhá francouzská liga, v které momentálně působí, nemá reprezentační přestávku.

Program českých zápasů: Pátek 23. září: 20:00 Polsko - Česko. Sobota 24. září: 17:30 Česko - Nizozemsko. Neděle 25. září: 11:00 Česko - Island.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články