Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Volejbalistky se pokusí na ME prolomit neúspěšnou sérii

Brno - Sice bez konkrétnějšího cíle, ale s touhou odvádět dobré výkony dnes vstoupí české volejbalistky utkáním s Rumunskem v srbském Zrenjaninu do mistrovství Evropy. Na lepší výsledek čekají od roku 1997, kdy získaly bronzovou medaili. Od té doby do osmičky nejlepších nikdy nepostoupily. "K mé spokojenosti stačí hrát dobrý volejbal. Potom určitě přijdou i dobré výsledky a vítězství," řekl trenér Jiří Šiller. Přímý přenos utkání sledujte od 18:45 na ČT4 a webu sportživě.cz.

Ve výpravě je kompletní dvanáctka, kterou Šiller nominoval po pondělním utkání s Německem ve Frankfurtu nad Odrou. "Melichárková je sice po virovém onemocnění stále v péči lékařů, její zdravotní stav se ale zlepšil," uvedl kouč.

Generálka s Německem českým hráčkám nevyšla, prohrály 0:3 a malým zábleskem bylo pouze vítězství ve čtvrtém dodatkovém setu. "Řekli jsme si, že na toto vystoupení rychle zapomeneme a nebudeme se k němu vracet. Ale zápas a hlavně chyby jsme si rozebrali," řekl Šiller, který už společně s asistentem Ondřejem Markem rozebrali hru soupeřek ve skupině.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky se chystají na ME

Šiller: Favoritem skupiny je Polsko

"Rumunky budou nepříjemným soupeřem, neboť mají v kádru dvě výborné hráčky z italské série A1 Julianu Nucuovou a Carmen Turleaovou. Vede je srbský trenér, hrají dynamický volejbal," analyzoval hlavní zbraně prvních protivnic českého týmu Šiller. Zkušenosti s volejbalem v Rumunsku má Ivana Plchotová, která předminulou sezonu strávila v týmu Konstance. V letošní sezoně startovalo Rumunsko v Evropské lize, kde skončilo ve skupině druhé za Tureckem.

Za favorita skupiny považuje Šiller Polsko, které má v sestavě i osmadvacetiletou Katarzynu Skowronskou, která s týmem získala dva evropské tituly v letech 2003 a 2005 a má zkušenosti z italské ligy. S dalším soupeřem Izraelem české volejbalistky změřily síly čtyřikrát v Evropské lize. "Přestože jsme je čtyřikrát porazili, musíme k utkání přistoupit s maximální koncentrací, neboť Izraelky mají v kádru také kvalitní volejbalistky z Prostějova Artmenkovou a Velikou," řekl Šiller.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články