Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

O evropské volejbalové zlato se utká Itálie a Srbsko

Vídeň – Srbsko vyhrálo dramatickou pětisetovou bitvu s Ruskem o postup do finále mistrovství Evropy ve volejbalu. Oba týmy dosud na šampionátu zatím ztratily pouze po dvou setech. Srbové přitom měli v utkání namále, prohrávali 1:2 a zvrátit situaci se jim podařilo až za skóre 33:31. Tie-break potom už ovládli a poměrem 15:13 vyřadili favorizované Rusy. Srbsko se ve finále utká s Itálií, která v druhém semifinále jednoznačně zvítězila nad obhájci titulu z Polska.

Volejbal
zdroj: ČT24

Jako první si účast ve finále zajistili Italové. Obhájci předloňského titulu z Polska se jimi nechali smést už po třetím setu, prohráli poměry 22:25, 21:25, 20:25. Poláci si přes nevydařený vstup do šampionátu, kdy ze tří zápasů ve skupině dva prohráli a stěží postoupili do dalších bojů, dělali velké naděje na druhý kontinentální titul v řadě. V play-off totiž nejprve zvítězili nad pořádajícím Českem, ve čtvrtfinále potom bez ztráty setu porazili Slováky. Na Itálii však už jejich síly nestačily. Tým z Apeninského poloostrova získají medaile z volejbalového ME po šesti letech. V letošním turnaji zaváhali pouze jednou, když prohráli v jednom ze tří zápasů ve skupině, přesto ji ale zakončili na prvním místě.

Srbsko dosud procházelo šampionátem zcela suverénně, střetu s Ruskem se však museli obávat. Právě Rusové byli největšími favority turnaje a v jeho průběhu dosáhli stejně výjimečných výsledků jako Srbové. Ti se ve vzájemném utkání dostali do vedení, když obrátili stav úvodního setu ze stavu 10:15 na konečných 25:23. O další dvě sady se však už ruští hráči připravit nenechali, konkurenty drtili 25:17 a 25:22. Čtvrtý set byl však naprosto vyrovnaný. Skončil nakonec až za stavu 33:31 pro Srbsko. Vzápětí Rusové ztratili koncentraci, Srbové rychle získali vedení 4:1 v tie-breaku a už ho nepustili. Rusko muselo kapitulovat za stavu 13:15.

Finále mistrovství Evropy začne ve Vídni v 18 hodin. Od 15 hodin se potom utká Rusko s Polskem o bronz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články