Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Florbalistky porazily na Polish Cupu Norsko a Polsko

Zbaszyn (Polsko) - České florbalistky splnily první den na Polish Cupu roli favorita a připsaly si dvě výhry. Nejdříve dopoledne v Zbaszynu zvítězily nad Norskem 6:1 a večer v Siedleci nad domácím Polskem 7:2. V sobotu čeká svěřenkyně trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové nejdříve v Babimostu duel se Švýcarskem a v Zbaszynu s Finskem.

Florbal
zdroj: isifa/VLP autor: Jiří Kopáč

Češky duel s Norskem, které bude jejich prvním soupeřem v základní skupině na prosincovém mistrovství světa ve Švýcarsku, zcela ovládly. V polovině úvodní třetiny otevřela skóre sedmnáctiletá Adéla Bočanová, která přidala druhou trefu i po 96 vteřinách druhého dějství.

Pak ještě v 35. minutě přihrála na třetí branku své starší sestře Kamile a do konce druhé třetiny ještě zvýraznily rozdíl Paulovičová a vteřinu před pauzou Jarolímová. Gólmanka Kubíčková inkasovala v 48. minutě, kdy využila přesilovku Pettersenová, ale skóre dovršila 108 sekund před koncem svou druhou trefou Kamila Bočanová.

Češky si poradily i s Polskem

V duelu s Polskem málem Češky brzy prohrávaly, ale Dutkiewiczová ve třetí minutě nepřekonala z trestného střílení Christianovou. Za šest minut otevřela skóre Billá, která se za 50 vteřin prosadila i z penalty. Na tříbrankový rozdíl upravila Szotkowská.

Ve druhém dějství se dočkala trefy Dutkiewiczová, ale Jarolímová, Szotkowská a Vojáčková do 52. minuty zvýšily náskok českého týmu už na 6:1. Za Polsko skórovala ještě Pazioová a 36 vteřin před koncem dovršila výsledek Vojáčková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články