Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Volejbalistům generálka nevyšla, Rusku podlehli 0:3

Karlovy Vary - Čeští volejbalisté nezískali v generálce na mistrovství Evropy v Karlových Varech ani set. Svěřenci trenéra Jana Svobody podlehli Rusům, největším favoritům šampionátu, jasně 0:3 na sety. Evropský šampionát, který hostí Česko a Rakousko, začne v sobotu. Český výběr vstoupí do ME v Karlových Varech od 18:00 zápasem s Portugalskem. Přímé přenosy nabídne ČT4 a web sportzive.cz.

"Generálka byla dobrá, protože jsme si vyzkoušeli halu s diváky. Výsledek tři nula samozřejmě není nic moc, ale to bych vymazal z paměti, protože Rusové jsou nejlepší na světě a o to tady nešlo. Bylo to skvělý a už se těším na mistrovství Evropy a věřím, že hala bude ještě plnější, než byla dneska," přál si blokař Jakub Veselý.

Přípravný zápas s Ruskem začal v slušně zaplněné KV aréně minutou ticha za oběti leteckého neštěstí ruského hokejového klubu Lokomotiv Jaroslavl, mezi kterými byli i tři čeští hráči Karel Rachůnek, Jan Marek a Josef Vašíček.

Na palubovce se pak snažila čelit Rusům základní šestka - nahrávač Ticháček, univerzál Štokr, smečaři Popelka, Pláteník, blokaři Petr Konečný s Veselým a libero Kryštof. O první sadu přišli až od stavu 18:18, kdy se Rusům povedly čtyři bloky. O jeden se postaral i Muserskij, s218 centimetrynejvyšší muž na palubovce. Ve druhém setu se projevila hlavní ruská zbraň, tvrdý servis, který Češi stěží krotili. V koncovce snížili ze 17:23 na 22:24, ale při třetím setbolu skončil servis střídajícího Davida Konečného, který předtím skvěle smečoval, za lajnou. Ve třetím setu Čechům utekl začátek. Oba trenéři pak hráče prostřídali, ale Rusové i tak dominovali.

"První dva sety byly hodně vyrovnané, ale opět nás zatlačili servisem, a proti takovým ruským blokům se z horší nahrávky špatně smečuje. Ale dalo se proti nim hrát, možná i vyhrát, ale udělali jsme pár nevynucených chyb," uvedl Petr Pláteník. "Jsou momenty, kdy v setu vedeme a jsme schopný to dohrát do koncovky, ale pořád je tam rozdíl. Myslím, že nám to dalo tři dobré sety proti extra silnému soupeři, a to nám může pomoct pro první zápasy ve skupině," řekl kouč Svoboda.

Naostro si to volejbalisté s Rusy rozdají v pondělí v posledním utkání skupiny B a očekává se, že půjde o přímý postup do čtvrtfinále šampionátu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články