Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chceme fanouškům ukázat, co v nás je, říká před ME blokař Konečný

Karlovy Vary - Nesmírná bojovnost, týmový duch a chuť do hry by měly zdobit české volejbalisty při nadcházejícím mistrovství Evropy. Češi se v základní skupině představí v Karlových Varech a nejstarší člen českého výběru blokař Petr Konečný věří, že na domácí palubovce tohle všechno předvedou.

Čeští volejbalisté v KV aréně
zdroj: ČT24

"Protože chceme domácím fanouškům ukázat, co v nás je. Hrát na maximum, aby si to užili," slíbil šestatřicetiletý Konečný, přezdívaný Kendy. Doufá, že volejbalisté na ME naváží na výkony z loňského mistrovství světa v Itálii. "Tam jsme měli chuť do hry a celý úspěch byl založen na velké bojovnosti," řekl. Volejbalisté si od neděle zvykají na KV arénu, v které je čekají tři zápasy základní skupiny a v případě postupu i play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté trénovali s Rusy

"Postoupit ze skupiny je povinnost," vyřkl Konečný prvotní cíl výběru kouče Jana Svobody. Podle papírových předpokladů by Češi měli jít ze skupiny z druhého místa za favorizovanými Rusy, ale před Portugalci a Estonci. S Ruskem si Češi v úterý zatrénovali a ve středu si proti čerstvým vítězům Světové ligy zahrají generálku na šampionát. "Tohle pro nás bude přínosem, protože oni jsou o třídu výš než my a jsou favority na titul," pronesl Konečný.

"Alespoň si trochu zvykneme na jejich dělový servis a jejich styl hry," doplnil hráč francouzského Tours. Konečný doufá, že by třeba Češi mohli Rusko ve skupině i potrápit, pokud předtím zdolají Portugalce a Estonce. "V tom případě budeme mít jistý postup, mohli bychom hrát uvolněně, a když přijdou diváci, tak by se mohlo něco stát...," řekl.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Konečný doufá, že se karlovarská hala více zaplní českými než ruskými fanoušky. "Je vždycky příjemné a člověka to vyhecuje, když má v zádech podporu," řekl. Do reprezentace se Konečný vrátil nečekaně loni před mistrovstvím světa. Už s tím ani nepočítal, ale zranění ostatních blokařů o tom rozhodla. A na šampionátu v Itálii se stal jednou z osobností týmu, proto s ním trenér počítal i na ME.

"Určitě to je pro mě vrchol kariéry, asi bude i lehká nervozita, ale na zadek si z toho nesednu," konstatoval. Evropský šampionát nemusí být Konečného reprezentační rozlučkou. Vše bude záležet na úspěchu, či neúspěchu v olympijské kvalifikaci o Londýn 2012, která bude na programu příští rok. "Kvalitu máme, aby se nám při trošce štěstí povedlo kvalifikovat, což je sen každého. Pokud to ale nevyjde, budu hrát už jen na klubové úrovni," uvedl.

Zkušenosti Konečný sbírá už dvanáct let v zahraničí, přičemž posledních osm strávil ve Francii. S Tours slavil loni titul, letos s klubem prohrál až ve finále. "Mám tam smlouvu i na další sezonu, jsem tam spokojený," řekl volejbalista z Liberce, kde má dům. "Určitě se na sever Čech vrátím, ale jestli i sportovně, o tom jsem zatím nepřemýšlel," dodal.

Mistrovství Evropy ve volejbale
zdroj: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články