Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kubala a Beneš budou na turnaji v Haagu nejhůř pátí

Haag - Beachvolejbalisté Přemysl Kubala a Petr Beneš skončí na turnaji Světového okruhu v Haagu nejhůře pátí, čímž by vyrovnali svůj nejlepší životní výsledek. Po třetí výhře za sebou navíc mají dva pokusy na premiérový postup do bojů o medaile. Nejlepší český pár dnes zvítězil nad dvojicí Geor, Gia, kterou tvoří Brazilci hrající za Gruzii. Stejně jako v předchozích dvou kolech neztratili Kubala s Benešem ani set, i když olympijští semifinalisté Geor a Gia předtím v Haagu porazili brazilské vítěze předchozího turnaje v Alandu Marcia Arauja s Benjaminem.

Plážový volejbal
zdroj: Isifa/Sme autor: Pavol Funtál

Ve větrném počasí v Haagu vychází Čechům riskantní servis, výhodou je také jejich tradiční nahrávka bagrem. "Musejí ji tady kvůli větru hrát i ti, kteří normálně nahrávají prsty, a najednou to není tak přesné. Díky tomu porážíme dvojice, které jsou zhruba na naší úrovni," řekl Kubala.

Nyní mají čeští volejbalisté dva pokusy na postup do semifinále - pokud v sobotním čtvrtém kole neporazí Brazilce Cunhu s Ricardem, dostanou ještě šanci v opravách. "Takže jedna z těch možností prostě vyjde. Po té dlouhodobé práci to už musí přijít," věřil Kubala.

Mezi nejlepší čtyřku na Světovém okruhu ještě Beneš s Kubalou nikdy nepronikli. Dvakrát pátí byli na grandslamových turnajích, kde se opravy nehrají. V Haagu už některé přední dvojice chybějí, i proto Češi těží z výhodného nasazení turnajových šestek.

"Sezona je dlouhá, my ji naštěstí vydrželi ve zdraví. Navíc díky tomuhle výsledku budeme v žebříčku jedenáctí a dá se říct, že nám na olympiádu už schází jen krůček," doplnil Kubala. V nizozemském turnaji pokračují i semifinalistky MS a ME Lenka Háječková s Hanou Klapalovou, které si vylepšily letošní maximum na okruhu a budou nejhůř sedmé. Kristýna Kolocová a Markéta Sluková obsadily 17. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články