Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbaloví mladíci dál žijí svou pohádku, zahrají si finále ME

Pardubice – Mladí čeští basketbalisté si na domácím mistrovství Evropy zahrají o titul. Tým trenéra Petra Tremla zvítězil v pardubickém semifinále nad Francií 73:65 a podruhé v historii této věkové kategorie do 16 let postoupil do finále. V něm budou soupeři mladých Čechů Chorvaté, kteří po výhře nad Španělskem 64:60 budou obhajovat loňský titul svých předchůdců a na turnaji jsou jako jediní stále bez porážky. Přímý přenos zápasu o třetí místo můžete sledovat v neděli od 18:00, finálovou bitvu pak od 20:15 na webu Sportzive.cz.

Kadeti už minimálně vyrovnají historické maximum z roku 2008, kdy v italském Chieti podlehl tehdejší výběr ve finále Litvě. V Pardubicích prošli Češi až do finále, třebaže nepatřili před začátkem turnaje k favoritům. Ještě vloni hráli divizi B, do které sestoupili rok po medailovém úspěchu, v ní ale slavili okamžitý návrat jako její vítězové.

"Je to něco neuvěřitelného, žijeme tu pohádku dál. Vůbec jsme nepředpokládali, že bychom mohli dokázat něco podobného jako ženy vloni v Karlových Varech," připodobnil trenér Treml úspěch k tažení ženské reprezentace ke stříbru na mistrovství světa.

Hvězdou domácího týmu v semifinálovém utkání byl pardubický Martin Peterka, který soupeři nastřílel 25 bodů včetně pěti trojek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko "16" - Francie "16"

Výsledky semifinále ME kadetů v basketbalu v Pardubicích:

Česká republika - Francie 73:65 (12:15, 33:29, 53:40)

Nejvíce bodů: Peterka 25, Slanina 13, Šubert a Svoboda po 10 - Rigot 16, Yao-Delon a Inglis po 14.

Chorvatsko - Španělsko 64:60 (32:28)

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články