Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Volejbalisté prohráli s rezervou Brazílie 1:3

Svitavy - Čeští volejbalisté prohráli ve druhém přípravném utkání před zářijovým mistrovstvím Evropy s rezervou Brazílie 1:3 a ve Svitavách nenavázali na středeční brněnské vítězství. Soupeř byl během dnešní dvouhodinové bitvy důraznější na blocích a vynikal lepším servisem. V příštím týdnu se čeští volejbalisté střetnou třikrát s Kanadou. První zápas je na programu 2. srpna v Českých Budějovicích.

Po středeční výhře v Brně nechal dnes trenér českého týmu Jan Svoboda v základní sestavě pouze blokaře Holubce a libera Kryštofa. Novými hráči v sestavě byli Zapletal, Štokr, Pláteník, Hrazdíra a Mach. Ve vyrovnané partii měli tentokrát dynamicky hrající Brazilci větší herní jistotu, která jim vynesla do koncovky prvního setu dostatečný bodový náskok.

Po změně stran zlepšili čeští volejbalisté obranu a soupeře více tlačili od sítě i tvrdým podáním. Jenže po vyhraném setu už v dalším průběhu neudrželi nasazené tempo a doplatili na nepřesnosti. "Nedařil se nám servis a také jsme nehráli tak dobře jako v Brně na blocích. V tomto směru nás Brazilci přehrávali," řekl asistent Milan Hadrava.

Ve čtvrtém dějství se sice hra českého týmu zlepšila, ale na srovnání skóre to nestačilo. "Podali jsme dobrý výkon, v koncovce jsme ještě vedli 22:21. Ovšem poslední slovo patřilo soupeři," dodal Hadrava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články