Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk narazí ve VTB lize na hvězdný CSKA Moskva

Riga - Basketbalisté Nymburka znají jména soupeřů ve VTB lize. Osminásobní čeští šampioni při své premiérové účasti v soutěži narazí ve skupině B i na slavný CSKA Moskva, který v letech 2006 a 2008 vyhrál Evropskou ligu. Dalšími soupeři Nymburka budou další ruské celky Lokomotiv Kubaň Krasnodar a Spartak Petrohrad, litevský Lietuvos Rytas, polský Prokom Gdyně, ukrajinský Azovmaš Mariupol a Minsk 2006. Do skupiny přibude ještě jeden tým z kvalifikace.

"Skupina B je z několika pohledů zajímavá. Týmy se na první pohled zdají být zvučnějšími jmény na basketbalové mapě Evropy, tím pádem budeme moci českým divákům nabídnout zajímavou podívanou v podobě kvalitních týmů," uvedl po losu manažer Nymburka pro mezinárodní soutěže Ondřej Šimeček.

"Také ze strany organizačně-finanční může být skupina B pro nás přijatelnější, protože cestování by mohlo být jednodušší z hlediska přímých spojů i vzdálenosti," dodal. Nymburk se rozhodl vyměnit VTB ligu, v které hrají týmy z východní, střední a severní Evropy, za Jadranskou ligu, v níž startoval v uplynulé sezoně.

Soutěž, jejímž šéfem je někdejší ruský ministr obrany a současný vicepremiér Sergej Ivanov, bude hrát nově 18 týmů místo dosavadních 12. VTB liga začne 10. října, základní část skončí 16. března 2012. Vítězové skupin postoupí přímo do Final Four, o zbylá dvě místa se bude hrát play off.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Jana Smetany
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články