Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Volejbalisté pilují před ME hlavně podání

Nymburk – Národní volejbalový tým pod vedením trenéra Jana Svobody už má za sebou měsíc přípravy na zářijové mistrovství Evropy. Reprezentační výběr se teď v Nymburce soustředí zejména na činnost, ve které má určité rezervy – na podání. Už příští středu čeká volejbalové reprezentanty první přípravný zápas v domácím prostředí s výběrem Brazílie.

Servis jako klíčovou zbraň moderního volejbalu čeští reprezentanti trénují zvlášť důkladně. Na jednom tréninku absolvoval každý okolo šedesáti podání a všechna hrála roli v konečné statistice. "Mělo by to potvrdit to, co si o hráčích myslíme a jaký ten servis je. Pokud se nám to opravdu potvrdí, tak těch pár vyvolených bude mít o pár desítek podání navíc," uvedl trenér Svoboda.

Nejlépe podávajícím reprezentantem se stal Petr Konečný, který na sedm přímých bodů potřeboval jen 31 podání. "Myslím si, že by to mělo být pro mě ponaučení, protože na tom asi nejsme se servisem tak dobře, když jsem to vyhrál zrovna já s tou svojí buchtou," okomentoval své vítězství a osobitý styl Konečný.

Je nám líto, video expirovalo.
Příprava českých volejbalistů
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články