Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Volejbalisté zahájili přípravu na ME

Benešov - Čeští volejbalisté zahájili blok přípravy směřující k zářijovému mistrovství Evropy. Trenér Jan Svoboda přivítal v Benešově čtrnáctku reprezentantů, kteří na úvod absolvují dvě náročná kondiční soustředění. Svoboda staví na kádru z loňského světového šampionátu, na kterém Češi porazili silné soupeře a skončili desátí. V benešovském S-centru se sešli nahrávači Lukáš Ticháček a Petr Zapletal, univerzálové Jan Štokr a David Konečný, smečaři Peter Pláteník, Jiří Popelka, Ondřej Hudeček a Michal Hrazdíra, blokaři Jakub Veselý, Petr Konečný, Aleš Holubec a Radek Mach a libera Martin Kryštof a Jiří Bence.

"Trénovat ve dvaceti nejde, na to nejsou finance. Musíme jet rozumnou skupinu, a proto jsme zvolili čtrnáctku," řekl ČTK Svoboda ke složení týmu. V širší nominaci totiž figuruje dohromady dvaadvacet hráčů a je možné, že dojde ke změnám. Záležet bude na vývoji přípravy a zápasech. "V případě zranění anebo z důvodů, že bude nutná změna, máme na jednotlivé posty připravené další hráče," řekl kouč.

V Benešově začalo soustředění společným obědem, měřením a prvním podvečerním kondičním tréninkem. "Teď jde jen o fyzickou přípravu úplně bez balonu," řekl Svoboda. Hráče čeká atletický trénink, posilovna či plavání. To vše má na starosti stejně jako před loňským MS Ital Martin Poeder, který přes rok pracuje v Trentu.

Po kondiční přípravě přijde od druhé půlky července na řadu práce s míčem v Nymburce, na kterou naváže série zápasů. V Brně se Češi dvakrát střetnou s béčkem Brazílie, v Budějovicích třikrát s Kanadou, v srpnu si zahrají v Bělorusku i v Itálii a pak na Memoriálu Wagnera v polských Katovicích s Ruskem, Itálií a Polskem. Formu volejbalisté doladí již v Karlových Varech, kde český výběr čekají dvě generálky s Ruskem. Do ME vstoupí 10. září zápasem proti Portugalsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté se připravují na ME
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články