Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Háječková a Klapalová jsou v osmifinále

Řím - Plážové volejbalistky Lenka Háječková a Hana Klapalová postoupily na mistrovství světa v Římě do osmifinále. V prvním kole play-off porazily turnajové jedenáctky Američanky Angelu Akersovou a Nicole Branaghovou ve třech setech po velkém boji, který trval 56 minut. Úřadující mistryně republiky budou v pátek bojovat o účast mezi elitní osmičkou v duelu s Australankami Louise Bawdenovou a Beccharou Palmerou, které jsou nasazeny jako číslo 18.

Háječková s Klapalovou, které hrají v pavouku pod číslem 22, vyhrály nad Američankami první set 24:22. Ve druhé vyrovnané sadě zvítězily hráčky beachvolejbalové velmoci 21:19. Tie-break ovládly české volejbalistky opět nejtěsnějším rozdílem dvou bodů 15:13.

V prvním kole play off neuspěly Soňa Nováková s Terezou Tobiášovou, i když potrápily favorizované Brazilky Talitu a Antonelliovou. S druhým nasazeným párem zkušené české reprezentantky prohrály po setech 19:21, 23:21 a 11:15 za 53 minut. Dvojnásobné matky tak obsadily dělené 17. místo. Nedařilo se ani Kristýně Kolocové s Markétou Slukovou, které podlehly za 34 minut 17:21 a 14:21 desáté nasazené dvojici Maria Clara, Carol z Brazílie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články