Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jíchovo přání: na čtyři týdny zapomenout na házenou

Praha - Nejlepší házenkář světa Filip Jícha má po skončení náročné a úspěšně sezony jediné přání: po dobu čtyřtýdenní dovolené zapomenout na házenkářský míč a do ruky brát maximálně jeho menší golfovou obdobu. Poslední měsíc před sobotním vrcholem kvalifikace mistrovství Evropy neměl jiné přání, než aby už mohl z hlavy házenou vypustit. "I na posledních dvou zápasech národního týmu bylo zřejmé, jak to pro nás všechny byla dlouhá a namáhavá sezona. Pro mě o to delší, že jsem se zúčastnil s Kielem mistrovství světa klubů, které jsme naštěstí dokázali vyhrát," připomněl jeden z úspěchů.

Klíčové bývá vítězství v Bundeslize, jenže to letos jeho klubu sebral Hamburk. "O to náročnější pak bylo na závěr sezony hledat sílu, když jsme dlouho dopředu věděli, kdo bude mistrem. Sice jsme jim to ve vzájemném duelu zkomplikovali, ale to bylo všechno. Náplastí muselo být vítězství v Německém poháru," zmínil se o druhém týmovém triumfu. 

Hlavní individuální trofej získal v lednu, kdy byl vyhlášen nejlepším házenkářem světa, v sobotu večer obhájil vítězství v české anketě. Ta definitivně uzavřela i českou sezonu, která skončila postupem mužstva na mistrovství Evropy.

"I když jsme si na závěr zkomplikovali postup prohrou v Řecku, není důvod být sebekritický. Únava hrála velkou roli, přesto jsme to nakonec zvládli a můžeme se těšit na šampionát," radoval se Jícha, podle kterého budou hráči uprostřed sezony na lednovém ME v Srbsku ve zcela jiném rozpoložení.

"Je fajn, že v házené přichází reprezentační vrchol vždy v polovině ročníku. Nedokážu si představit, že bychom hráli na závěr sezony, jako třeba fotbalisté," řekl Jícha na dnešním setkání s novináři.

Pro řadu zkušených hráčů to bude poslední možnost uspět na mezinárodní scéně. "Příprava na turnaj nebude dlouhá, ale můžeme hrát vyrovnaně v podstatě s každým. Neříkám, že každého soupeře budeme pravidelně porážet, ale určitě máme tým, který může překvapit a tím myslím nejen postup ze skupiny," tvrdil Jícha.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články