Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nymburk slaví osmý titul v řadě

Prostějov – Basketbalisté Nymburka získali osmý mistrovský titul za sebou, když v šestém finále vyhráli v Prostějově 82:65. Sérii vyhrál Nymburk 4:2. O dnešním vítězství rozhodli hosté ve vyrovnaném duelu až po změně stran, kdy unaveného soupeře předčili přesnější koncovkou a také agresivnější hrou. Vstup do zápasu vyšel lépe Nymburku, který rychle získal šestibodový náskok. Z chvilkového zmrazení se ale domácí basketbalisté rychle otřepali a po dvou po sobě jdoucích tříbodových koších skóre otočili. Prostějov zpřesnil obranu a v útoku tým obdivuhodně táhl rozehrávač Lawrence, který jen za první čtvrtinu zaznamenal 11 bodů. Jeho spoluhráči ale v přesnosti v koncovce viditelně zaostávali.

Nymburk sice neměl ve svých řadách podobnou hvězdu, měl ale o poznání větší sílu v týmovém pojetí a lepší podkošové práci. Střelecky se prosazovali Lenzly, Křemen a Pumprla. Díky nim si hosté udržovali nepatrný náskok, ovšem bojovností hýřící Hanáci drželi krok. Lawrence však ve druhé čtvrtině už neměl tolik prostoru k zakončování svých akcí. Snaha obou týmů o zakončení akcí z tříbodového prostoru většinou selhávala na nepřesné mušce. Přesto se v závěru poločasu Prostějov zlepšil, těsně před pauzou se Lawrence odvážně prosmýkl mezi zadáky protivníka a vyrovnal na 37:37.

Ve druhém poločase se už více prosazoval Nymburk, který působil dojmem, že má více sil. Orli se jen s obtížemi uvolňovali ke střelbě a složitými kombinacemi hledali volný prostor. Na rozdíl od prvního poločasu také častěji ztráceli při kombinačních akcích míče.


Trenér domácích basketbalistů Peter Bálint nechal na chvíli odpočinout Lawrence, jehož absence se hned projevila. Nymburk získal osmibodový náskok 54:46. V závěru třetí čtvrtiny se ale hosté trestuhodně připravili o desetibodový náskok.

Je nám líto, video expirovalo.
BK Prostějov - ČEZ Basketball Nymburk

Nymburský kouč Ronen Ginzburg po utkání zářil spokojeností, ale přiznal, že tak tuhý boj o titul nečekal. "Prostějov se po prvních dvou finálových zápasech výrazně zlepšil a série se vyrovnala. Hodně nám pomohlo šťastné vítězství v pátém zápase," uvedl. "Sezona byla velmi dlouhá a náročná. Asi také rozhodlo to, že jsme měli vyrovnanější tým," řekl izraelský trenér.

Křemen neproměnil jasnou podkošovou příležitost a v protiútoku Lawrence při vstřelení koše ještě fauloval Benda. Tento moment vrátil Prostějov na chvíli do hry. Domácím se podařilo snížit na rozdíl tří bodů, další bodový trhák protivníka už ale nezastavili a jejich zoufalý pokus o zvrat se změnil jen v křeč.

Utkání Prostějov - Nymburk
zdroj: ČTK
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články