Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalistky nastřílely Chorvatkám 102 bodů

Klatovy - O dva body přes stovku se dostaly české basketbalistky v předposlední přípravě před mistrovstvím Evropy. Výběr trenéra Lubora Blažka dnes v Klatovech porazil Chorvatsky především díky skvělé třetí čtvrtině 102:82. V generálce na evropský šampionát v Polsku, do kterého Češky vstoupí 18. června, čekají basketbalistky ve čtvrtek znovu v Klatovech Chorvatky.

Loňské vicemistryně světa nezačaly zápas nejlépe. Hodně ztrácely míče, první čtvrtinu dokonce prohrály a v poločase vedly jen o dva body 42:40. Až po návratu z kabiny zabraly a o rozhodly své výhře. Třetí čtvrtinu Češky vyhrály 31:12 a šňůrou sedmadvaceti bodů dokázaly zápas otočit ze stavu 46:52 na 73:52.

"V třetí čtvrtině jsme konečně hráli beze strachu a útočili jsme přímočaře na koš. Ve třetí čtvrtině jsme do toho dali energii," citoval Blažka server iDnes.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
České basketbalistky porazily Chorvatky

Závěr se změnil ve střelecké dostihy. Nejvíce se dařilo Kateřině Elhotové a Evě Vítečkové, které obě shodně daly 15 bodů, o jeden méně měla Ilona Burgrová. O stovku se zasloužila minutu před koncem Michaela Zrůstová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články