Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Basketbalisté Prostějova ve finále poprvé porazili Nymburk

Prostějov - Basketbalisté Prostějova poprvé ve finálové sérii porazili Nymburk a po vítězství 73:70 snížili stav série na 1:2. Stejně jako v předchozích dvou zápasech obhájci titulu dokázali i Hanáci využít domácí prostředí, byť první finálový bod získali až po dramatické koncovce. Čtvrté utkání je na programu v neděli od 18:30 opět v Prostějově, potom se série přesune znovu do Nymburka.

Prostějovští podali na domácí palubovce mnohem koncentrovanější výkon než předtím dvakrát v Nymburce, precizně bránili a nepustili favorita do trháku. V úvodu druhého poločasu byli sice o šest bodů pozadu, ale od té doby se začali soupeři přibližovat a postupně výsledek otočili. Velkou zásluhu na tom měli rozehrávač Lawrence s pivotem Cadrim-Nicholsonem, naopak dalším domácím oporám Veikalasovi se Šlezasem se střelecky tolik nedařilo.

Nymburk ale ve třetí čtvrtině zvolnil tempo, jeho hra postrádala bojovnost a také obrana byla mnohem propustnější než v prvních dvou zápasech. Prostějovu se několikrát podařilo ve zlomových momentech vstřelit koš s faulem. "Prostějovští šli důrazně za vítězstvím. My jsme tentokrát více chybovali, hlavně jsme na špatnou rozehrávku doplatili zbytečnými ztrátami," řekl trenér Nymburka Ronen Ginzburg.

Je nám líto, video expirovalo.
BK Prostějov - ČEZ Basketball Nymburk

Ve 27. minutě byl zápas za stavu 54:51 pro domácí tým kvůli výpadku proudu na více než deset minut přerušen. Pauza více pomohla Orlům, kteří třetí čtvrtinu vyhráli 27:19. "Vyšli jsme z tempa. Přestávka zřejmě více pomohla domácím, kteří v té době vedli," poznamenal pivot Nymburka Aleš Chán.

Ronen Ginzburg:

"Měli jsme určeno, že by měl akci zakončit Nissim. Jenže jsme se ke střele nedostali. Tímto momentem jsme si ale utkání neprohráli. Rozhodlo našich šestnáct ztrát."

Nymburk se nevzdal ani při osmibodové ztrátě a čtyři minuty před koncem po Křemenově trojce vyrovnal na 67:67. Prostějovu získali zpět náskok rovněž z trojky Lawrence a z trestného hodu Cadri-Nicholson. Na druhé straně Nissim ještě tříbodovou střelou snížil na rozdíl jediného bodu 70:71, ale další možnost k zakončení hosté nevyužili a Veikalas z šestek zpečetil
prostějovské vítězství. Při poslední zoufalé akci už se hosté nedostali ani za polovinu hřiště.

Prostějovský trenér Peter Bálint byl s prvním finálovým vítězstvím spokojený. "Zahráli jsme o něco lépe než v prvních dvou zápasech. Hlavně v závěru utkání jsme nedělali tolik chyb. Ale chyběl nám větší pohyb bez míče. Nymburk nás svou taktikou dostal několikrát do nestandardních
situací, v nichž jsme měli hodně ztrát," uvedl Bálint.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články