Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mavericks otočili druhé finále NBA v Miami

Mimi - Basketbalisté Dallasu vyhráli druhé finále NBA v Miami 95:93 s srovnali stav série na 1:1. Mavericks sice v závěrečné čtvrtině prohrávali už o 15 bodů, k obratu je ale dovedl Dirk Nowitzki, který nastřílel posledních devět bodů hostujícího týmu včetně vítězného nájezdu 3,6 vteřiny před koncem.

Druhý finálový zápas připomínal průběhem sinusoidu. Ve druhé čtvrtině Dallas vedl už o devět bodů, ale Miami předvedlo na přelomu poločasů šňůru 15:1. Ani ve druhé půli se Mavericks příliš nedařilo. Hosté ztratili spoustu míčů a v útoku nebyli schopni vymyslet kloudnou akci. Toho využili domácí Heat, kteří se sedm minut před koncem utkání dostali do vedení 88:73.

Od té chvíle však začal velký obrat celku z Texasu. Minutu před koncem srovnal Nowitzki na 90:90. Zaskočení domácí v útoku nebyli schopni nic vymyslet, za což je ztrestala německá hvězda trojkou 27 sekund před závěrečným klaksonem.

Dirk Nowitzki:

"Překonali jsme je obranou, začali jsme presovat po celém hřišti a bojovali jsme. Sice jsme jim nechali hodně doskoků, ale pořád jsme se po nich v obraně sápali."

Miami sice dokázalo po překvapivém výhozu z autu srovnat trojkou Maria Chalmerse, avšak utkání definitivně rozhodl Nowitzki levorukou donáškou, ačkoli právě na této ruce laboruje se zraněným prstem.

Německý hráč celkem nastřílel 24 bodů a doskočil 11 míčů, z jeho spoluhráčů mu zdatně sekundovali Shawn Marion s 20 a Jason Terry se 16 body. Nejlepším střelcem utkání byl domácí Dwyane Wade s 36 body. LeBron James přidal 20, ale třetí hvězda Heat Chris Bosh zůstal na 12 a navíc si v poslední minutě ukopl míč do autu.

Miami v letošním play off poprvé z deseti zápasů prohrálo na svém hřišti. Nyní se série přesouvá do Dallasu, kde se dle finálového formátu bude hrát hned třikrát za sebou. Třetí zápas se je v Texasu na programu v neděli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články