Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalistky při čtvrté přípravě na ME podlehly Francii

Praha - České basketbalistky ve čtvrtém přípravném utkání před evropským šampionátem podlehly Francii 60:74. Hráčky národního týmu na pražské Folimance držely s úřadujícími mistryněmi Evropy krok celý první poločas, ale ve druhé půli Francouzky rozhodly o své přesvědčivé výhře. Odveta je na programu v pátek opět na Folimance. České vicemistryně světa, které dnes v hale sledovaly odpočívající nejlepší hráčka Evropy Hana Horáková a dvojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení Martina Sáblíková, v neděli získaly výhru nad silným Ruskem, ale dnes si další cenný skalp nepřipsaly. První dvě čtvrtiny sice se soupeřem držely krok, ale když přišla do hry francouzská rozehrávačka Dumercová, začala se karta hned obracet na stranu hostujícího týmu.

Český kouč Blažek nechal odpočívat Michaelu Zrůstovou, Terezu Peckovou a Kamilu Štěpánovou a v prvním poločase mohl být spokojen hlavně s výkonem Jany Veselé. Češky měly od začátku problémy v obraně, hlavně s přebíráním clon, ale díky solidnímu útoku se pořád s Francií střídaly ve vedení. Zlom nastal až po poločase: třetí čtvrtinu domácí prohrály poměrem 8:17 a pak už sehraného soupeře zastavit nedokázaly. 

Francie se prosazovala dobrou střelbou z dálky, ale i zpod koše. Naopak Češky hledaly rytmus, v útoku se trápila i tradiční opora Eva Vítečková. Domácí hráčky se nedokázaly prosadit ani rychlým protiútokem, kterému soupeř čelil skvělým návratem do defenzivy.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Francie
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články