Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České basketbalistky porazily Rusky a vyhrály turnaj

Karlovy Vary - České basketbalistky porazily na závěr Velké ceny Karlových Varů Rusko 70:62 a vyhrály tak celý turnaj. Domácí tým připravil soupeři první porážku a při bodové rovnosti o jeho prvenství rozhodl výsledek vzájemného zápasu. Svěřenkyně Lubora Blažka potvrdily proti tradičně silným Ruskám lepšící se souhru po páteční porážce s Polskem a sobotním úspěchu nad Lotyšskem.

"Porazit Rusko má vždy svoji hodnotu, to se nestává každý týden," pochvaloval si kouč Blažek. "Kdo nás viděl proti Polsku, nevěřil by, že takhle zvedneme hlavu. S Ruskem se určitě potkáme na mistrovství Evropy, takže dnes nešlo ani tak o výhru, či prohru, ale spíše o to, aby se nás Rusky tak trochu bály. Výkon byl dobrý. Celý turnaj byl pro nás přínosem," dodal domácí trenér.

Vicemistryně světa s obávaným soupeřem prohrávaly maximálně o dva body, většinu zápasu naopak byly těsně vpředu, a to především díky Evě Vítečkové. Členka All Star týmu z loňského mistrovství světa našla střeleckou mušku a už do poločasu dala 14 bodů. Nakonec byla suverénně nejlepší střelkyní zápasu s 26 body.

Český tým rozhodl zápas v poslední čtvrtině devítibodovou šňůrou od stavu 54:52, v níž Vítečková dala pět bodů za sebou včetně jedné ze svých tří trojek. "Česká obrana byla na naše akce připravená. Udělali jsme hodně chyb. V zápase se projevila lepší fyzická připravenost a rychlost českých hráček," řekl ruský kouč Boris Sokolovskij.


V přípravě na červnové mistrovství Evropy nyní basketbalovou reprezentaci čekají přípravné zápasy s Francií 2. a 3. června v Praze na Folimance.
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články