Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Chicago nezvládlo koncovku a Miami je ve finále NBA

Chicago (USA) - Basketbalisté Miami si v NBA zahrají o titul. V pátém utkání finále Východní konference vyhráli v Chicagu 83:80 a po vítězství 4:1 na zápasy vyzvou ve finále zámořské soutěže Dallas. Finálová série bude reprízou boje z roku 2006, které hráči Heat tehdy vyhráli 4:2 na zápasy. První zápas o titul je na programu příští týden v úterý v Miami.

Miami si postup zajistilo obratem v závěru zápasu, v němž téměř celou dobu vedlo Chicago, ale finiš se nasazené jedničce nevydařil. Ještě tři a čtvrt minuty před koncem měli Bulls k dobru 12 bodů, ale hosté zbylý úsek vyhráli 18:3. Po osmi bodech při této šňůře nastříleli LeBron James a Dwayne Wade.

Wade se přitom celé utkání trápil, ztratil devět míčů a střílel jen s pětadvacetiprocentní úspěšností. V koncovce však prokázal své zkušenosti, které naopak chybí nejužitečnějšímu hráči základní části Derricku Roseovi, jenž minutu a půl před koncem fauloval Wadea při úspěšné trojce. "Za všechno můžu já - ztráty, špatné střely, fauly. Já se z toho poučím, ale to je vše, co teď můžu dělat. Série skončila," sypal si podobně jako po čtvrtém zápase popel na hlavu Rose, který na 25 bodů potřeboval 29 střel.

Nejlepším hráčem utkání byl James s 28 body, 11 doskoky a šesti asistencemi. Wade přidal 21 bodů a Chris Bosh 20. Zbytek týmu Miami nastřílel jen 14 bodů. "Máme tři hráče, kteří se ničeho nebojí. Bosh v koncovce musel dát dvě šestky a dal je. LeBronovi a Dwaynovi se většinu večera moc nevedlo, ale v závěru trefili pár těžkých střel. A o tom to je. Jsme šťastní, že jsme zase ve finále," řekl prezident Heat Pat Riley. V roce 2006 ještě jako trenér dovedl Miami k jedinému titulu v klubové historii právě proti Dallasu, s kterým se floridský tým ve finále utká i letos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články