Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Plážoví volejbalisté Beneš s Kubalou skončili v Praze sedmí

Praha – Po porážce v opravách proti Brazílii obsadili plážoví volejbalisté Petr Beneš a Přemysl Kubala na pražském turnaji Světového okruhu v Praze sedmé místo. Usilovali sice o pátou příčku, kterou by vyrovnali svůj dosud nejlepší výsledek na Světovém okruhu, na pár Cunha, Pedro však nestačili a podlehli mu hladce 0:2 po setech 14:21 a 11:21.

Ačkoli Kubala s Benešem nezopakovali své historické maximum, kterého dosáhli loni na grandslamovém turnaji ve Starých Jablonkách v Polsku, získali díky sedmé příčce 300 bodů do žebříčku. Ten je podstatný pro postup na olympijské hry v Londýně.

Pro českou dvojici byl turnaj na Štvanici v letošní sezoně první mezi elitou. Na písku spolu úřadující mistři republiky trénují jen čtrnáct dnů, protože Kubala teprve nedávno zakončil šestkovou sezonu v týmu extraligových finalistů z Ostravy.

Je nám líto, video expirovalo.
Kubala s Benešem skončili v Praze sedmí

"Dneska to byl jednoznačný výsledek, ale za to umístění v osmičce jsme
rádi," řekl novinářům po utkání Beneš. "Je to pro mě takové ujištění, že na
to máme, ale na druhou stranu je to teprve první turnaj a nelze to
přeceňovat," dodal.

V nedělním finále se na Štvanici podle očekávání utkají nejvýše nasazená
americká dvojice Todd Rogers, Phil Dalhausser a turnajové dvojky Emanuel s Alisonem z Brazílie. Letos neporažení Američané však měli v semifinále s Pedrem a Cunhou hodně práce a první set vyhráli až po nesmírně dramatickém boji 40:38, což je v plážovém volejbalu nevídané skóre.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články